McCain: Suud, Türkiye ve Mısır ile birlikte Kara Harekatı Yapalım!

McCain: Suud, Türkiye ve Mısır ile birlikte Kara Harekatı Yapalım!

ABD'nin Cumhuriyetçi senatörlerinden McCain ve Graham, Irak'a ve Suriye'ye 10 biner asker gönderilmesi ve koalisyon ülkelerinden de toplanacak güçlerle bu sayının 100 bine tamamlanması gerektiğini savundu

ABD'li iki senatör dün Irak'taki ABD askeri varlığının üç katına çıkarılarak 10,000'e yükseltilmesini ve aynı sayıda askerin uluslararası kara harekatının bir parçası olarak Suriye'ye gönderilmesini istedi.

Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörlerinden John McCain ve Lindsey Graham, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Irak ve Suriye'de hava saldırıları ve yerel güçlerden oluşan kara birlikleri üzerinden yürüttüğü mücadele stratejisini eleştirdi.

Partisinin başkan adaylığı için de yarışan Graham, IŞİD'i yok etmenin tek yolunun bir kara varlığı geliştirmek olduğunu savunarak "Hava saldırıları bir sonuç getirmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD senatosunun Silahlı Hizmetler Komitesi başkanı John McCain ise 10 bin ABD askeri danışmanı ve eğitmeni tarafından desteklenen Avrupa ve Arap güçlerinin Suriye'de karadan müdahale etmesi gerektiğini savundu.

Graham ile Bağdat'a bir ziyaret gerçekleştiren McCain, ABD'nin Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin katılımlarıyla da oluşturulacak 100 bin askerlik bir güce lojistik ve istihbarat desteği verebileceğini söyledi. Graham özel güçlerin de bu birliğe dahil olabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz ay onlarca özel askeri gücü IŞİD'e karşı mücadele eden muhalefete danışmanlık yapması için kuzey Suriye'ye göndermişti.