Mayın tarama gemisi gençleri arıyor

Mayın tarama gemisi gençleri arıyor

İstanbul’da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan beş kişiyi arama çalışmaları, iki mayın tarama gemisinin de katılımıyla devam ediyor.

18 Ağustos Pazartesi günü öğleden sonra deniz bisikletiyle Kamiloba sahilinden açılan beş kişi dört gündür aranıyor.

Arama çalışmaları, AFAD'a ait bir bot, iki dalgıç, 18 personel; Genç Denizciler Dayanışma Derneği'nden iki bot, 15 personel; İstanbul İtfaiyesi'nden bir helikopter, bir bot, dört personel; Sahil Güvenlik'ten birer uçak ile helikopter, üç suüstü arama kurtarma gemisi ve beş dalgıçla yürütülüyor. Kızılay ekipleri de bölgede hazır bekletiliyor. 

Bugün arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki mayın tarama ve arama kurtarma gemisi de katıldı.

Gemiler, sonar cihazı ile denizin tabanını tarayacak. Herhangi şüpheli durumda o noktaya yoğunlaşıp dalgıç ya da robot dalgıçlarla arama yapacak.

Yaşları 25 ile 30 arasında değişen Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi tatil için geldikleri evden sadece havlularını alıp sahile gitmişti.

İDO: Kaptan ihbar değerlendirdi ama birşey görmedi

İstanbul Deniz Otobüsleri işletmesi, 'Deniz otobüsü kaptanı yolcuların uyarısına rağmen denizdeki gençlere yardım etmek yerine yoluna devam etti' iddiası üzerine açılama yaptı.

Açıklamada ihbar doğrulandı. Ancak kaptanın ne dürbünle ne de radardan gençleri görmediği bu nedenle kötü hava şartlarını dikkate alarak yoluna devam ettiği vurgulandı.

İDO’nun ihbar ile ilgili açıklaması şöyle: 17 Ağustos Pazar günkü, saat 17:00 Avşa kalkışlı Avşa-Marmara Adası-Yenikapı seferini yapan Kemal Reis-5 deniz otobüsünde, seyir sırasında, bir yolcudan geminin kaptanına bir ihbar ulaşmıştır.

 

 

Yolcu tarafından, gemi personeli aracılığıyla kaptana iletilen bu ihbara göre, yolcular geminin açıklarında hareket eden bir şey gördüklerini, bunun içinde insan barındıran bir kayık yahut başka bir araç olabileceğinden şüphe ettiklerini bildirmişlerdir.

 

 

Bunun üzerine, zorlu hava şartlarında gerçekleşen deniz yolculuğuna rağmen, kaptan gerek radar, gerekse, dürbün ve gözle tüm kontrollerini gerçekleştirmiştir.

 

 

Kaptanın yaptığı kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamış, bunun üzerine kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyeti’ni, bağlı sektör Marmara’yı 14. Kanal’dan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkiini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır.

 

 

Deniz bisikleti kiralayıp denize açılan beş arkadaştan bir daha haber alınamadı.

Kayıp gençlerin yakınlarının ise sahildeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA