Mavroyannis'in Ankara Temasları Başladı

Mavroyannis'in Ankara Temasları Başladı

Kıbrıs Rum kesiminin müzakerecisi Mavroyannis, Kıbrıs müzakere süreci çerçevesinde ziyaret ettiği Ankara'daki temaslarına başladı.

Kıbrıs Rum kesiminin müzakerecisi Andreas Mavroyannis, Kıbrıs müzakere süreci çerçevesinde ziyaret ettiği Ankara'daki temaslarına başladı.

Çapraz ziyaretler kapsamında dün akşam Türkiye'ye gelen Mavroyannis, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşme, basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Kıbrıs'ta uzun bir aranın ardından tekrar başlayan müzakere süreci kapsamında, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının müzakerecileri bugün Ankara ve Atina'ya eş zamanlı ziyaretlerde bulunuyor. 

Kıbrıs Rum kesimi müzakerecisi Mavroyannis, Müsteşar Sinirlioğlu tarafından kabul edilirken, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Doç. Dr. Kudret Özersay da Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Anastassis Mitsialis ile bir araya geliyor.

Çapraz görüşmeler, adada yarım asırdır süren krizi çözüme ulaştırmayı amaçlayan Kıbrıs müzakere sürecinde bir ilki teşkil etmesi nedeniyle önem taşıyor.

Adada yürütülen kapsamlı çözüm müzakerelerinde yeni dönem, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in 11 Şubat'ta Lefkoşa'da BM kontrolündeki ara bölgede görüşmeleriyle yeniden başlamıştı. 

Kıbrıslı liderler, üzerinde mutabakat sağladıkları ortak açıklama metnini görüşmenin ardından