Mavi Marmara'ya Silah Komplosu

Mavi Marmara'ya Silah Komplosu

Filistinlilere insani yardım götürmek isteyen Mavi Marmara gemisine silah ve mühimmat yerleştirerek İsrail’in elini güçlendirmek isteyen FETÖ planı MİT’e takılmış

SELAM Tevhid kumpasının ayrıntıları Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün, Mavi Marmara ihanetini ortaya çıkardı. Savcılığın elde ettiği kriptolu FETÖ belgelerinde, Paralel polislerin Mavi Marmara gemisine mühimmat koymayı planladığı anlaşıldı. FETÖ mensubu polis memuru A.İ.Y.'nin savcılığa verdiği kriptolu notlarda; Mavi Marmara Gemisi'ne, Gazze'ye gitmeden önce silah, patlayıcı madde ve eleman yerleştirilmesinin planlandığı yer aldı. Ancak geminin son güne kadar MİT tarafından kontrol altında tutulması FETÖ'nün planını engelledi. Savcılık, iddianamede yaptığı değerlendirmede bombaların, İsrail'in elini güçlendirmek amacıyla gemiye yüklenmek istendiğine yer verdi.
İTİRAFÇI POLİS
Dershane yıllarından itibaren Paralel örgütün emniyet yapılanması içerisinde yer alan polis memuru A.İ.Y., örgüte ait çok sayıda kriptolu notu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Notlar içerisinde en dikkat çeken 4 no'lu not oldu. Notu yazan kişinin kendi anlayabileceği şekilde bazı harflerin yerlerinin değiştirildiği, bazılarının ise kısaltmalar kullanılarak yer aldığı görüldü. Polis memuru tarafından verilen notların çözümü yapılarak notlarda ne demek istendiği ayrıntılı olarak iddianamede yer aldı. 4 no'lu notta, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara gemisi ile ilgili Paralel Yapı'nın kaos planını devreye sokmak istediği deşifre edildi.
İSRAİL'E DESTEK
Paralel Yapı, Mavi Marmara Gemisi, Gazze'ye yola çıkmadan önce İsrail'in kamuoyunda elini güçlendirmek için bu hain tuzağı planladı. İtirafçı polisin 4 no'lu notuna göre İHH'yı, kamuoyunda küçük düşürmek, can kayıplarına sebebiyet veren bir yardım kuruluşu olarak göstermek de bir başka amaçtı. Bunun için Mavi Marmara gemisine silah veya patlayıcılarla taşeron elemanları yerleştirme planı yapıldı.
PLAN ÖNLENDİ
Taşeron eleman için dönemin Konya Emniyet İstihbarat kaynaklı iki kişinin bulunduğu eski Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün olumsuz referans verince projenin Konya ayağı iptal edildi. 4 No'lu nota göre Ali Fuat Yılmazer'in başında bulunduğu İstanbul İstihbaratı'nda karar kılınması amaçlandı. Örgütün MİT abisi Harun Doğan, gerekli lojistiği verebileceğini ifade etti. Taşeron elemanların İstanbul'dan seçilmesi yönünde karar kılındı. Notta son olarak plandan, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a da bilgi verilmesi kararlaştırıldı. Ancak Mavi Marmara gemisinin kalkacağı limanın MİT tarafından çok sıkı korunması bütün planları bozdu.
KİMSE YOK MU 23 TIR GÜMRÜK KAÇAKÇILIĞI YAPTI
İtirafçı Paralel polisin 4 No'lu notunda, Kimse Yok Mu Derneği'ne ait TIR'ların güney çıkışlarının sadece dönemin Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç tarafından sağlanacağı belirtiliyor. 2008 ve 2009 yılları arasında derneğe ait 23 TIR'ın gümrük kaçakçılığı yaptığı, gümrüksüz ithalat yoluna başvurduğu anlatıyor. Derneğin asıl amacının Afrika'da örgütün okullarına gelen aristokrat ailelerle olan ilişkileri kullanarak güç odağı oluşturmak olduğu da notlarda yer alıyor. 
Kaynak: STAR