Mavi Marmara'nın dönüşü

İsrail'in Gazze üzerindeki gayri meşru "otorite"sine ve bu "otorite"ye çanak tutan uluslararası sistem lortlarına meydan okuyuşu temsil eden Mavi Marmara, o kutlu seferin başlangıç noktası olan İstanbul'a geri dönüyor.

Gidişi muhteşem olmuştu, dönüşü daha muhteşem olmalı.

Maşeri vicdanı ayyuka çıkaracak mahşeri bir kalabalık toplanmalı.

Mavi Marmara yarın saat 13:00'te İstanbul Sarayburnu limanına yanaştığında dünya sallanmalı.

Öyle ki, zalimlerin konforunu sarsan ve mazlumların umudunu kamçılayan bu devrim hareketi yeni bir ivme kazanmalı.

Taraf yazarı Hilal Kaplan 22 Aralık 2010 tarihli yazısında diyor ki:

"Mavi Marmara 26 aralıkta Sarayburnu'na geliyor. Zalimlerin gözü bu karşılamada olacak. İsrail'in hâlen bombalamaya devam ettiği abluka altında yaşam savaşı veren Gazzelilerin gözü de bu karşılamada olacak. Peki ya sen, sen nerede olacaksın?"

Evet; Firavunlar, Nemrutlar, Calutlar yarın saat 13:00'te Sarayburnu'na derin bir kaygıyla bakacaklar. Orada mahşerî bir kalabalık görmezlerse rahat bir nefes alacaklar. Onlara bu nefesi aldırmayalım!

Evet; Gazzelilerin ve adalete susamış bütün dünya Müslümanlarının gözleri de yarın saat 13:00'te Sarayburnu'nda olacak. Ve Siyonist-emperyalist manipülasyonlara pabuç bırakmayıp "Hepimiz Filistinliyiz" diye haykıran devrimci Hıristiyanların, Yahudilerin, Budistlerin, Hinduların, Ateistlerin gözleri... Mahşeri bir kalabalık görsünler ki umutları çoğalsın, azimleri kamçılansın.

Yarın saat 13:00'te Sarayburnu'nda olmak, 31 Mayıs 2010 sabah namazı vakti Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Cengiz Songür ve Cengiz Akyüz'le yan yana olmaktır...

Şehitlerimize omuz vermek, onların uğrunda can verdikleri davayı yükseltmek için yarın saat 13:00'te Sarayburnu'nda buluşalım.

Şehitlerimizin aileleri orada olacaklar.

Gazilerimiz orada olacaklar.

Komadan çıkamayan, gazilikle şehitlik arasında gidip gelen Uğur Süleyman Söylemez'in ailesi orada olacak.

Yanlarında ne kadar çok insan görürlerse, kalpleri o kadar sürûr bulacak.

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2568 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar