Mavi Marmara'da o gece

Sabah namazı sırasında saldırıya geçtiler. Sivil bir yolcu gemisine karşı iki savaş gemisi, bir denizaltı, dişine kadar silahlı askerlerle dolu sayısız Zodyak (bot) ve helikopterler... İsrail donanmasının en seçkin komandoları...

Dünyanın en aşağılık korkaklar sürüsü!

Güverteye asker çıkarmak için gemiye yanaşan botları tekbirlerle karşıladık, korsanların üzerine su sıktık, güvertede ne bulduysak (kova, pet şişe vs, vs, vs) botlara fırlattık; onlar da gemiye ses bombaları, sis bombaları, gaz bombaları attılar ve üzerimize plastik mermiler boşalttılar; ama geri çekilen biz olmadık, onlar oldu.

Botlar defalarca yanaştı ve her defasında geri çekildi.

Biz güvertede bu mücadeleyi verirken geminin çatı kısmındaki arkadaşlarımız da kaptan köşkünü ve uydu sistemini savunuyorlardı; helikopterle indirilen "seçkin komandolar"ın tepesine bindiler ve silahlarını alıp denize attılar; kameraların kaydettiği destansı bir direnişle İsrail'i rezil rüsva ettiler.

Ama bu rezillik onlara yetmedi.

Aşağılık gururlarını kurtarmak için üzerimize gerçek mermi yağdırmaları gerekiyordu.

Makineli tüfeklerle önlerine geleni taradılar...

Lazerli tüfeklerle nişan alarak birçok arkadaşımızı alınlarından vurdular...

Helikopterlerden, botlardan, her taraftan ateş ediyorlardı...

Belli ki telsizlerden "sınırsız katliam emri" verilmişti...

İsrailli yetkililer "Askerlerimiz kendilerini savundular" diye yalan söyleyedursunlar, 19 yaşındaki Kayserili kardeşimiz –geminin sevgilisi- Furkan Doğan'ın kafasındaki beş kurşun bütün dünyaya hakikati haykırıyor.

Yaklaşık bir saatlik bir mücadeleden sonra, "Çok şehidimiz ve yaralımız var. Daha fazla kanın akmaması için beyaz bayrak çekiyoruz. Herkes mücadeleye son verip salonlarda toplansın" gibi bir anons yapıldı.

Yanımda Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Danışmanı –eski Alperen Ocakları Başkanı- Eyüp Gökhan Özekin ve kardeşim Sinan Albayrak vardı...

İkinci kattaki 'mevzi'mizdeydik...

"Ne yapacağız?" diye soran gözlerle birbirimize baktık...

Anons tekrar edildi...

Ve...

Gemiyi, kendimizi, her şeyi Allah'a ısmarlayıp geri çekildik.


* * *
Evet, orada geri çekildik...

Ama kazandık inşaallah.

Manen kazandığımız gibi maddeten de kazandık.

Mavi Marmara direnişi surda bir gedik açtı.

Bu vicdan ayaklanmasıyla sarsılan İsrail yanlısı Mısır yönetimi Gazze'ye ambargoyu kaldırmak zorunda kaldı.

İsrail de ablukayı hafifletmekten bahsediyor.

İlla ki hafifletecek.

Hafifletmekle kalmayıp tamamen kaldıracak.

Bunu ya yapacak, ya yapacak!

Elin değil beyin yaman olduğunu bütün dünya görecek inşaallah.

ŞEHİTLERİN GÖLGESİ ALTINDA

Sevgili İbrahim Bilgen, sevgili Ali Haydar Bengi, sevgili Çetin Topçuoğlu, sevgili Necdet Yıldırım, sevgili Fahri Yaldız, sevgili Cengiz Songür, sevgili Cengiz Akyüz, sevgili Cevdet Kılıçlar ve sevgili Furkan Doğan'a şehadet düştü...

Geride kalan bizlere ise konuşmak ve yazmak düşüyor...

Konuşurken ve yazarken kendimi bir şey sanmadığımı, şehitlerimizin yüksek mertebeleri karşısında un ufak olduğumu bilmenizi isterim.

YUNAN GAZETECİ: ERDOĞAN BİZE DE SAHİP ÇIKAR MI?

Korsanlar gemiyi Aşdod limanına çekerken yanımdaki Yunanlardan biri (solcu bir gazeteci) şöyle dedi: "Erdoğan sizi bunların elinde bırakmayacaktır. Ama Papandreu bizim için uğraşmayabilir. Sahipsiz kalırsak Erdoğan bize de sahip çıkar mı?"

İçimden geleni söyledim: "Sizler bu davada bizim yoldaşlarımızsınız. Hiçbirinizi feda etmeyiz. Hükümetimiz de size sahip çıkacaktır inşaallah. Bu bir Türk gemisi ve sizler Türkiye'nin misafirleri sayılırsınız."

Allah utandırmadı. Onlar da bizimle beraber İstanbul'a getirildiler. İstanbul'da bir yandan İHH, öbür yandan Türk Hava Yolları bütün yabancılarla yakından ilgilendi. Hepsi otellerde misafir edildi ve memleketlerine dönüşleri (ücretsiz) ayarlandı.

MUSTAFA İSLAMOĞLU'NUN MEAL-TEFSİRİNE EL KOYDULAR


İsrailliler bizi İstanbul uçağına bindirirken "Eşyalarınızı da göndereceğiz" dediler. Valizim geldi ama içinden sadece gözlüğüm ve şişme yatağım çıktı. Bilgisayarımı, giysilerimi ve kızlarımın Filistinli çocuklara gönderdiği oyuncakları almışlar. Mustafa İslamoğlu hocanın meal-tefsirinin birinci cildini yanıma almıştım, ona da el koymuşlar. Buna çok sevindim. İnşaallah dikkatlice okurlar. Bilhassa Benî İsrail'le ilgili ayetleri.

GAZZE MESELESİNE KÖKLÜ ÇÖZÜM

Hamas ve El-Fetih barıştırılıp bütün Filistin'i temsil eden bir hükümetin kurulması ve bu hükümetin derhal bağımsızlık ilan etmesi sağlanmalı.

Bağımsızlık beyannamesinde devletin sınırları meselesi kısmen muallakta bırakılabilir ama Gazze ve Akdeniz'deki kara sular mutlaka zikredilmeli.

Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke bağımsız Filistin devletini derhal tanıyacak ve Filistin hükümetinin talebi üzerine Gazze'yle deniz köprüsü kurabilecektir.

Mavi Marmara'da katliam yapan alçaklar o zaman ne halt edecekler?

Hiçbir halt edemeyecekler!

NOT: Filistin'de birlik hükümeti kurulamazsa, Gazze'deki yönetim "Geçici olarak Türkiye mandasına giriyoruz" desin. Rest!


Kerbela gibi bir şey

Sadık Battal'a, Mavi Marmara'da yaşanan şeyin Kerbela hadisesi gibi bir şey olduğunu söyledim. "Evet" dedi; "Ama bu sefer Kûfe ihanet etmedi." Davaya sahip çıkan halkımıza ve hükümetimize, İslam dünyasının dört bir yanında Mavi Marmara için ayağa kalkan kardeşlerimize, insanlık haysiyet ve şerefi namına bizimle beraber hareket eden Hıristiyanlara ve Yahudilere medyun-ı şükranız. Yaşasın ümmet bilinci ve yaşasın küresel intifada!

MANUEL: İYİ Kİ TÜRKİYE VAR

Mavi Marmara ekibindeki İspanyollardan Manuel'le İstanbul'da vedalaşıyorduk. Bir ara gözleri doldu. "Türkiye bütün Avrupa'nın ve bütün dünyanın haysiyetini temsil ediyor. Bunu İspanya'da herkese anlatacağız" dedi.


Şehitlerimizin kanı ümmeti titretip kendine döndürüyor

Gemideki Ürdünlü kardeşlerimizden birinin tesbiti: "Sultan Abdülhamit, Filistin'i satmadığı için tahtını kaybetti. Arap dünyasının kralları ise Filistin'i satarak tahtlarını koruyorlar."

Libya'da bir gazetenin Mavi Marmara katliamıyla ilgili başlığı: "Türkler Filistin için kanlarını verdiler, Araplar nerede?"

Suriyeli-Türkiyeli gazeteci Hüsnü Mahalli'nin yorumu: "Mavi Marmara, Arap sokaklarının şerefi oldu."

Diriliş muştusudur Mavi Marmara...

Yeniden ümmet olmaya başladığımızın resmidir...

Anadolu çocukları o gemide Allah yolunda mazlum Filistinliler için mücadele ederken can verdiler ve Arap sokakları bu soylu mesajı öpüp başlarının üstüne koydular...

Ümmet titreyip kendine dönüyor...

Dalga dalga yükseliyor vicdan ayaklanması...

Çatır çatır çatırdıyor ihanet çarkı...

Allahu ekber ve lillahi'l hamd.



Bu yazı toplam 1938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar