Mavi Marmara Şehidine Saygısızlık

Mavi Marmara Şehidine Saygısızlık

İHH'nın 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı ile yaptığı maçta yaptıkları protesto sert karşılık buldu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Şubesi üyelerinin, A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde İsrail Milli Kadın Basketbol Takımı ile yaptığı maçta yaptıkları protesto sert karşılık buldu. Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun eşi gazi Çiğdem protesto sırasında yaşadıkları sert müdahaleyi Millî Gazete’ye anlattı.
 HERKESİN İÇİNDE ÜST ARAMASI YAPMAK İSTEDİLER
 Polisin tavrının çok sert olduğunu ve buna bir anlam vermediğini belirten Topçuoğlu “Ana kapıdan girmeden başladı herşey. Dış kapıda arama yaptılar içeri girdikten sonra bizi takibe aldılar. Arkamdan gelen polislerden biri beni işaret etti. Kadın polis ayağıma basarak beni durdurdu ve herkesin içinde arama yapmak istedi. İtiraz ederek beni herkesin içinde bu şekilde arayamayacağını söyleyerek, ben terörist değilim ve muameleye hak etmediğimi söyledim. Beni lavaboya götürdükten sonra aradılar. Orada şehit eşimin Gazze’den getirdiği boks eldivenlerine el koydular. 5 yıldır hiç ağlamamıştım ama bu olay beni ağlattı. Çok kötü bir muameleye karşılaştık. Zaten salonda  her 4 kişiden biri polisti. Her yerde MOSSAD ajanları vardı. Maç başlayınca slogan atmamıza dahi fırsat vermeden müdahale ettiler. Gençleri çok kötü şekilde darp ederek gözaltına aldılar. 1 yıl men cezası verdiler” diye konuştu.