Mavi Marmara Gemisinin Son Hali  (FOTO)

Mavi Marmara Gemisinin Son Hali (FOTO)

Gazze'ye giderken baskına uğradıktan sonra satılıp Ro-Ro gemisi haline getirilen ve adı “Erdoğan Bey” olarak değiştirilen Mavi Marmara'nın son hali ortaya çıktı.

Gazze’ye yardım malzemesi götürürken Siyonist rejim askerlerinin düzenlediği baskında 10 kişinin şehit olduğu Mavi Marmara gemisinin son hali ortaya çıktı.
 
Mavi Marmara olayının ardından Armatör Erdoğan Tümsek tarafından satın alınan ve Ro Ro gemisine dönüştürülen Mavi Marmara’nın son fotoğraflarına Denizcilik Dergisi’nden Çelik Çelikyaman ulaştı. Adı da Erdoğan Bey olarak değiştirilen geminin halen Maltepe – Adalar hattında çalıştığı öğrenildi.
 
“BENİM İÇİN GAZİ GEMİDİR”
 
Gemiyi satın alan Tümsek geçen sene yaptığı açıklamada, “Mavi Marmara benim için gazi gemidir, denizle buluşmasını sağlayacağım” demişti. Müze, hastane ya da otel olacağı bile konuşulan gemi en son verilen kararla, kamaraları ve katları Hidrodinamik Tersanesi’nde kesilerek yerine oksijen ya da gaz taşıyan kamyonların girebileceği garaj güvertesi yapıldı.
 
“ÇÜRÜMESİNE GÖNLÜM RAZI OLMADI”
 
Mülkiyeti İHH İnsani Yardım Vakfı’na ait olan gemi 7.5 yıldır beklediği Haydarpaşa Limanı’nda satışa çıkarılmış, gemiyi 40 yıldır deniz lojistik sektöründe Ro-Ro taşımacılığı yapan Koza Deniz Nakliyat’ın sahibi Erdal Tümsek satın almıştı.
 
Gemiyi Gazze’den önce de tanıdığını ve Haydarpaşa’da çürümeye terk edilmesine dayanamadığını belirten Tümsek, “Vapurla yanından geçerken görüyordum ve sonunun ne olacağını düşünüyordum. 8 yıldır kullanılmıyordu ve adeta çürümeye terk edilmişti. Bir geminin işlememesi, denizde olmaması onun yok olması demektir. Birkaç yıl içinde geri dönülmez sorunlarla karşılaşacaktı. Mavi Marmara benim için bir gazidir. Gazi gemiyi kurtarmanın gururunu yaşıyoruz. Sahip çıkarak yok olmasının önüne geçtik. Halkımıza başka bir ulaşım aracı olarak hizmet verecek” demişti.
 
 
 
KAYNAK: ODA TV