Mavi Marmara Gazisi Suriye'de ABD Saldırısında Şehid Düştü

Mavi Marmara Gazisi Suriye'de ABD Saldırısında Şehid Düştü

İyilik Derneği adına kurban yardımlarını organize etmek için İdlib`de bulunan Yakup Alnıak, ABD bombardımanında şehid oldU

Mavi Marmara yolcularından Yakup Alnıak, İyilik Derneği (İYİLİKDER) adına kurban organizasyonu yapmak için gittiği Suriye`de Amerikan uçaklarının bombardımanı sırasında şehid oldu. Bir gurup arkadaşı ile birlikte bir hafta önce Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek ve yaklaşan Kurban bayramı öncesi çalışma yapmak için İdlip kasabasında bulunuyordu. Alnıak, geçtiğimiz gün Amerikan uçaklarının hedefi oldu. Bombardıman da Alnıakla birlikte çok sayıda sivil vatandaş da hayatını kaybetti. 

SURİYE'DE DEFNEDİLECEK 

Yakup Alnıak`ın oğlu Ekrem Şamil Alnıak, babasının şehit olduğunu doğruladı. Şamil Alnıak, `Bombardımanda şehid olan onlarca sivilin vücudunda ağır yanıklar meydana gelmiş. Cesetler tanınmayacak durumdaymış. Babamın şehid düştüğü topraklarda defninin uygun olacağına inanıyoruz` dedi. Daha önce Gazze`ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde de bulunan Yakup Alnıak`ın kaleme aldığı `Mavi Marmara`nın Serencamı` adlı bir kitabı bulunuyordu. Son olarak facebooktan kızı ile birlikte fotoğraflarını paylaşan Alnıak, Kuran`dan `De ki.... hayatım ölümüm O`nun içindir` ayetini paylaşmıştı.

Mavi Marmara aktivistlerinden Yakup Alnıak, Filistin gönüllüsü olarak tanınıyordu. 

 
Kaynak: Doğru Haber