Marzuki: Rusya Esed Rejimine Avantaj Sağladı

Marzuki: Rusya Esed Rejimine Avantaj Sağladı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Marzuki, 'Esed rejimi, Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa müdahalesiyle askeri açıdan avantaj sağlamaya başladı' dedi.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki, Esed rejiminin, Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa müdahalesiyle askeri açıdan avantaj sağlamaya başladığını belirterek, "Böylece Esed rejimi, Rusya sayesinde hayatını devam ettirmeye çalışıyor" dedi.

Demokratik Devrimleri Koruma ve Sürdürme Arap Meclisi üyesi de olan Marzuki, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'daAA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye rejimi ile muhalefet arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak'ta yapılması planlanan müzakereler öncesi ülkedeki belirsizliğin devam ettiğini belirtti.

Suriye'de siyasi olarak henüz hiçbir şeyin belli olmadığını vurgulayan Marzuki, "Esed rejimi, Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa müdahalesiyle askeri açıdan avantaj sağlamaya başladı. Bunu da şu anda çok iyi kullanıyor. Dolayısıyla elde ettiği bu kazanımları sürdürmeye çalışıyor. Böylece Esed rejimi, Rusya sayesinde hayatını devam ettirmeye çalışıyor" dedi.

Marzuki, Suriye yönetiminin kanlı rejimini devam ettirmek istediğini vurguladı.

Beşşar Esed'in, Cenevre'deki görüşmelerde kendi planını uygulamaya çalışacağını anlatan Marzuki, "Muhalefetin herhangi bir listesini kabul etmemeye çalışacaktır çünkü Esed, Cenevre'de kendilerinin belirlediği kişilerle diyalog kurmayı amaçlıyor" diye konuştu.

Suriye'de 5 yıldır süren savaşın son bulmasını dileyen Marzuki, halkın verdiği özgürlük mücadelesinin dikkate alınması gerektiğine işaret etti.

Esed'in, Suriye halkının yakasından düşmesi gerektiğini ifade eden Marzuki, "Bu mazlum halka yaptıklarınız yeter. Başka hiçbir halk özgürlüğü için bu kadar zulüm görmedi" dedi.