Mardin'deki Polise Silahlı Saldırıda 6 Tutuklama

Mardin'deki Polise Silahlı Saldırıda 6 Tutuklama

Midyat'ta bir polisin öldüğü, bir polisin yaralandığı PKK saldırısına ilişkin gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 8 Ağustos'ta PKK/KCK mensuplarınca gerçekleştirilen, polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın katledildiği, bir polis memurunun da yaralandığı saldırıyla ilgili 5 kişinin çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatla yakalandığı, çıkarıldıkları adli mercilerce 3 kişinin tutuklandığı, 2 kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Saldırıyı gerçekleştiren, olay öncesi keşif çalışmalarına katılan, yardım ve yataklık eden PKK örgütü mensuplarının yakalanması için devam eden çalışmalarda düzenlenen eş zamanlı operasyonda, E.D, M.E.A ve S.Y'nin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bu kişilerin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandıkları bildirildi.
 
Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda av tüfeği, ruhsatsız tabanca, 19 fişek, 2 masonet kelepçe ve çok sayıda örgütsel içerikli doküman ile dijital malzeme ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Polis memuru Sercan'ın şehit edilmesi ve bir polis memurunun da yaralanması olayıyla ilgili sürdürülen çalışmalarda, yakalanan toplam 8 terör örgütü mensubundan 6'sı tutuklanmış, 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye ve aydınlatmaya yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecek. Gerekli tüm tedbirler alınacaktır."
 
(AA)