Manisa'da 'paralel yapılanma'ya 3 tutuklama

Manisa'da 'paralel yapılanma'ya 3 tutuklama

Manisa'da paralel yapılanma iddiasıyla gözaltına alınanlardan tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 22 kişiden 3’ü tutuklandı. 12’si adli kontrol şartı olmak üzere 19 kişi de serbest bırakıldı.

Manisa'da paralel yapı operasyonunda gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklanırken, 12’si adli kontrol şartıyla 19 kişi de serbest bırakıldı. Daha sonra teslim olan iki zanlının sorgusu ise sürüyor.

CHP'Lİ VEKİLDEN DESTEK

Manisa Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, mahkeme aşamasını yakından takip ettiklerini belirterek, "27 kişi gözaltında alınmıştı. Bunlardan 3'ü soruşturmanın ardından karakoldan serbest bırakılmışlar. Bu 3 kişinin itirafçı ya da polise işbirliği içinde olan insanlar olduğu söyleniyor. Savcılık sorgusunun ardından bir hanımefendi serbest bırakıldı. 23 kişi de mahkemeye sevk edildi. Şuanda mahkeme koridorunda mahkemeye çıkmayı bekliyorlar" dedi. Özgür Özel, haklarında arama kararı olan 2 kişinin teslim olduğunu, onların da sorgularının devam ettiğini söyledi.