Malezya'da  Şehit Edilen Dr. Fadi el-Bataş Kimdir?

Malezya'da Şehit Edilen Dr. Fadi el-Bataş Kimdir?

Malezya'da suikastle şehit edilen Dr. Fadi el-Bataş kimdir?

Fehid Fadi Muhammed El-Bataş (35) Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliye Mülteci Kampı’nda dünyaya geldi. Evli ve üç çocuk babası olan El-Bataş birkaç yıldır Malezya’da yaşıyordu.


2009 yılı sonlarında önce Gazze’deki İslam Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği’ni bitirdi, ardından aynı alanda yüksek lisans yaptı.


Gittiği Malezya’da Malezya Malaya Üniversitesi’nde 2015 yılında yine Elektrik Mühendisliği alanında “Güç Elektroniği Teknolojisini Kullanarak Güç Aktarım Ağlarının Verimliliğini Artırma” teziyle doktorasını verdi.


Dr. El-Bataş, Malezya’nın Kuala Lumpur Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği alanında ders veriyordu.


El-Bataş bugün (21 Nisan Cumartesi) evine yakın camiye sabah namazı için giderken motosiklet kullanan maskeli iki hainin saldırısına maruz kaldı. Başına ve vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde şehit olurken, ailesi suikastın Mossad tarafından yapıldığını söyledi.


Genç yaşına rağmen akademik hayatında bilimsel alanda ve uluslararası düzeyde 18 bilimsel araştırma yayınlayan El-Bataş, Japonya, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Suudi Arabistan, Malezya ve daha birçok ülkede yapılan uluslararası konferanslara katılıp bilimsel sunumlar yaptı.


Akademik ve ilmi çalışmaları nedeniyle 2016 yılında Malezya’da ülkenin en büyük nişanesi olan ödülü alan El-Bataş bu ödülü alan ilk Arap kökenli akademisyen oldu.


Ailesi yaptığı açıklamada, Dr. El-Bataş’ın enerji konulu konferansa katılmak üzere Pazar günü Türkiye’ye gitmeye hazırlandığını belirtti.


Dr. El-Bataş, sosyal paylaşım sitesinde en son,  iki hafta önce Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşünü görüntülerken işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan gazeteci Yasir Murteca ile ilgili bir mesaj yayınlamıştı.


Bugün sabah namazında suikast sonucu kafasına ve bedenine isabet eden kurşunlarla şehit olan Dr. Fadi’nin babası yaptığı açıklamada, aile olarak suikasttan Mossad’ı sorumlu tuttuklarını belirterek, Malezya hükümetinden suikastla ilgili acilen soruşturma açmasını istediklerini söyledi.


Şehidin babası yaptığı açıklamada, oğlunun Elektrik Mühendisliği alanında çok başarılı olduğunu, bu alanda birkaç uluslararası ödül aldığını, bu nedenle de Siyonist İsrail’in onu kendisi için bir tehdit olarak gördüğünü ifade etti.


 


 


Kaynak : Fiem