Malezya Başbakanı Abdurrezzak Türkiye'ye geliyor

Malezya Başbakanı Abdurrezzak Türkiye'ye geliyor

Malzezya Başbakanı Abdurrezzak, iki ülke arasındaki ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri ele almak üzere Türkiye'ye geliyor

Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 16-17 Nisan'da Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak. 

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ziyaret çerçevesinde, iki ülke arasındaki ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşmeler yapılacağı belirtildi.

Konuk Başbakanın, Başbakan Erdoğan ile 17 Nisan Perşembe günü yapacağı görüşme vesilesiyle iki ülke arasında, serbest ticaret anlaşması ve vizelerin karşılıklı kaldırılmasına dair anlaşmanın imzalanmasının öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek Başbakan Abdürrezzak'ın, Ankara'da Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında (SETA) "Küreselleşen Asya'da Türkiye-Malezya Stratejik Ortaklığı" konulu bir konferans vereceği bildirildi. 

Başbakan Erdoğan'ın 9-10 Ocak'ta Kuala Lumpur'a yaptığı ziyaret sırasında imzalanan ortak bildiri ile iki ülkenin ikili ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkardığı belirtilen açıklamada, Türkiye veMalezya'nın, Necip Tun Abdürrezzak’ın bu ziyaretiyle ilişkileri ve işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedeflediği vurgulandı.

Açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 50. yıl dönümüne denk gelen 2014 yılındaki karşılıklı ziyaretlerin, ikili ilişkilerin daha da ileriye taşınması konusundaki ortak iradenin bir tezahürü olarak değerlendirildiği ifade edildi.