Mahmut Abbas Yönetimi Vatikan'da Elçilik Açıyor

Mahmut Abbas Yönetimi Vatikan'da Elçilik Açıyor

Elmanar'ın haberine göre Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Vatikan ziyaretinde Papa ile görüşmesinin ardından Cuma günü Filistin’in Vatikan büyükelçiliğinin açılışını yapacak.

Elmanar'ın   haberine göre Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Vatikan ziyaretinde Papa ile görüşmesinin ardından Cuma günü Filistin’in Vatikan büyükelçiliğinin açılışını yapacak.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın İtalya, Vatikan ve Fransa’yı kapsayan ziyaret turuna bugün başlayacağı belirtilirken Abbas’ın ziyaretinin ilk durağı olan İtalya’da İtalyan Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüştükten sonra Vatikan’a geçerek Papa ile bir araya geleceği ve Filistin’in Vatikan büyükelçiliğinin açılışını yapacağı bildirildi.

Filistin Özerk Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad Maliki, İtalyan haber ajansı AKI’ye verdiği demecinde Mahmud Abbas’ın İtalya ve Vatikan temaslarında Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının yaratacağı tehlikeli sonuçları anlatacağını söyledi ve “Umarız Papa, bu konuda muhalif bir tavır sergiler ve Donald Trump’a bu kararından vazgeçmesi için güçlü bir mesaj verilmiş olur” dedi.

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını belirterek Tel Aviv’deki ABD elçiliğini Kudüs’e taşıma sözü vermişti.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın önümüzdeki Pazar günü Paris’e geçerek barış konferansına katılacağı ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşeceği bildiriliyor.