Mahmut Abbas Siyonistlerle Kol Kola

Mahmut Abbas Siyonistlerle Kol Kola

Siyonist İsrail, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın isteği doğrultusunda gazze'nin elektiriğini azaltarak siyonistlerle kol kola olduğunu bir kez daha gösterdi

Siyonist İsrail, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın isteği doğrultusunda gazze'nin elektiriğini azaltarak  siyonistlerle kol kola olduğunu bir kez daha gösterdi

Gazze'nin Elektiriği Azaltılacak

Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı habere göre İsrail hükümeti dün gece Filistin Yönetimi'nin isteği doğrultusunda Gazze bölgesine verilen elektrik miktarının daha da azaltılması kararı aldı.

Gazetenin üst düzey bir İsrail yetkilisinden naklettiği habere göre İsrail hükümeti mensupları İsrail ordusunun Hamas'a yönelik ablukanın hafifletilmemesi yönündeki kararını nazarı dikkate aldı. Bu doğrultuda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'nin elektriği için yaptığı ödemeleri azaltmasını esas alarak bu bölgeye verilen elektriğin miktarının azaltılmasını kararlaştırdı.

Haberde İsrail Genelkurmay Başkanının, İstihbarat Dairesi Başkanının ve bölgelerle ilgili işleri organize eden yetkilinin Gazze'deki durumun çok sıkıntılı olduğunu dile getirdikleri ve elektriğinin biraz daha azaltılmasının Gazze cephesini iyice köşeye sıkıştıracağı ifadeleri yer aldı.

Gazeteye bilgi veren yetkili ordu mensuplarının Hamas'a uygulanan ablukanın hafifletilmemesi tavsiyesinde bulunduklarını ve bununla birlikte Mahmud Abbas'ın siyasetine ters bir tavır da sergilenmemesini istediklerini ifade etti.

Mahmud Abbas, Hamas'a uygulanan ablukanın daha da artırılması amacıyla Gazze bölgesinin elektriği hesabına ödenen paraları %40 oranında azaltma niyetinde olduğunu İsrail'e bildirmişti.