Mahmut Abbas Noel Kutlamalarına Katıldı!

Mahmut Abbas Noel Kutlamalarına Katıldı!

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Hz. İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Nativity Kilisesinin bulunduğu Beytüllahim'deki Noel kutlamalarına katıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler'de (BM) "Üye olmayan gözlemci devlet statüsü" kazanarak ileriye doğru bir adım atan Filistin'in, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet olacağı günlerin de geleceğini söyledi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Hz. İsa'nın doğduğu yer olduğuna inanılan Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi'nin bulunduğu Beytüllahim kentindeki Noel kutlamalarına katılan Abbas, Hristiyan dünyasının bayramını tebrik ederek, "Biz, barış kentindeyiz. Beytüllahim kenti, yapılan kutlamaları izlemek için şu an dünyanın gözünü çevirdiği saygın ve kutsal bir kenttir. Buranın barış kenti olarak kalmasını, barışın ise en yakın zamanda gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.
 
Abbas, "Yakında, Gazze ve Batı Şeria arasında birlik sağlanacak. 5 gün içinde müjdeli haberimiz var. 29 Aralık'ta, hakkında müebbet hapis cezası çıkmış (İsrail hapishanelerindeki Filistinli) 26 esir serbest bırakılacak. Bu nedenle bu, mübarek bir bayram" diye konuştu.
 
Abbas, BM'de gözlemci devlet statüsü kazanarak ileriye doğru bir adım atan Filistin'in, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet statüsü kazanacağı günlerin de geleceğini ifade etti.
 
Ürdün Kralı Abdullah'ı temsilen kutlamalara katılan Dışişleri Bakanı Nasır Cude ise "Kral, kutsal topraklardaki barış şehri Beytüllahim'deki tüm kutlamalarda her yıl temsil edilmeye özen gösteriyor. Bu, Kral'ın topraklarında dik duruş sergileyen Hristiyan kardeşlerine sevgi ve kardeşlik mesajıdır. Ürdün Kralı, Hristiyanların kendi topraklarındaki hakkını savunuyor" dedi.
 
Cevde, "Ürdün Kralı, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, '2014'ün barış, kendi topraklarına tam egemen ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin doğuş yılı olacağı' temennilerine katılıyor" ifadesini de kullandı. - Kudüs