Mahmud Zahar: Hezimetin Babası Netanyahu

Mahmud Zahar: Hezimetin Babası Netanyahu

Mahmud ez-Zahar: “Gazze’deki direnişin elindeki gücün çeyreği Batı Şeria’da olursa, Siyonist rejim bir gün içerisinde yıkılacaktır”

Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahar bugünkü Cuma hutbesinde, Gazze’deki direnişin elindeki gücün çeyreğinin Batı Şeria’da olması durumunda Siyonist İsrail’in bir gün içerisinde yok olacağına dikkat çekti.

 

Ez-Zahar Filistin halkının bu savaşta büyük bir zafer kazandığını vurguladı.

 

Mahmud ez-Zahar Şehid Abdullah Azzam Camii’nde verdiği Cuma hutbesinde “Gazze’deki direnişin elindeki gücün çeyreğinin Batı Şeria’da olması durumunda Siyonist İsrail’in bir gün içerisinde yok olacaktır” dedi.

 

Mahmud ez-Zahar’ın Cuma hutbesinin tamamı şu şekilde:

 

“Biz adı Batı Şeria işgali olan büyük bir suçla ve işgalcilerle kurulan Abbas yönetimi arasında kurulan emniyet işbirliğiyle karşı karşıyayız. Batı Şeria’da İşgalle olan emniyet işbirliği sona erdiğinde ve Batı Şeria’daki insan potansiyeli direnişin parçası haline dönüştüğünde, Siyonist rejimin sayılı günler içerisinde yok olduğunu göreceğiz.

 

Filistin'in özgürlüğünün gerçekleşmesinin mümkün olduğundan şüphesi olanın şüphesi yok oldu. Çünkü düşman Gazze’den vuruldu.İsrail Batı Şeria’dan vurulduğunda, Siyonist rejim Gazze’den atılan füzelerden çok daha büyük bir zarara uğrayacaktır.

 

Bazı ülkeler Hamas’ı şu ana kadar düşman olarak görüyordu. Ancak bu savaş bu algıyı yıktı. Dün Hamas’ı terör örgütü ilan edenler bugün Hamas’la görüşmeye çalışıyor. Çünkü zaferin bin tane babası vardır. Ancak hezimetin bir tane babası vardır o da Netanyahu. Ve o çok yakında makamını kaybedecek.

 

Bugün bizim için önemli olan füze gücümüzü arttırmak ve gelecek savaş için Siyonist rejime yeni sürprizler hazırlamaktır.

 

Son savaşın Filistin halkı, Araplar ve İslam ümmeti için hakiki bir zafer olduğunu hiç kimse inkar edemez. Göçük altından çıkan Filistinlilerin canımız direnişe feda olsun dediğini unutmayalım.

 

Bazıları iki yüzlülük yaparak direnişin zaferini küçültmeye çalışıyor. Bunu yapanlar bilsinler ki bu tavırlarıyla Filistin’in çıkarlarının karşısında yer alıyorlar.

 

Siyonist rejim bu savaşta hedeflerinin hiç birisine ulaşamadı. Savaş esnasında direnişin füzelerini durduracaklarını, direnişi yok edeceklerini ve tünelleri yıkacaklarını söylüyorlardı. Soruyorum size, Siyonist rejim bunların hangisini gerçekleştirebildi?

 

Savaş Hayfa’nın vurulmasıyla başladı ve Hayfa’nın vurulmasıyla sona erdi. Hayfa demek Gazze’nin 170km. ötesi demek. Netanyahu engelleyebildi mi bu füzeleri?

 

Siyonist rejim yenilgisini gizleyip zafer havası estirmek için herkesi yalana teşvik ediyor. Siyonistler söyledikleri yalanlarla hiçbir şey elde edemediler ve hiçbir zaman edemeyecekler.

 

Direniş bu savaşta İsrail’in “yenilmez güç” teorisini yerle bir etmiştir. Direnişin İsrail’e verdiği zararın boyutunu ilerleyen zamanlarda daha net göreceğiz.

 

Siyonist rejim, savaş uçaklarıyla bu savaşı bitirebileceğini zannetti. Bu doğru değildir. Nitekim kara savaşına girildiğinde direnişin büyük bir zafer kazandığını gördük. Nahal Oz operasyonunu hatırlayalım. Direniş erleri Siyonistlerin askeri üssüne sızıp Siyonist İsrail askerlerini ördek gibi avlamıştı.

 

İsrail’in, on yıllardır Arap ümmetinden ikiyüzlü olanların zihinlerine ektiği yalanların bu savaşta bize hiçbir faydası olmadı.

 

Siyonist rejim şunu iyi bilsin ki; evlerimizi, camilerimiz ve hastanelerimizi yıkması ve çocuklarımızı şehid etmesi bizim direnişe olan sadakatimizi etkileyemeyecektir. Siyonist rejim direnişin iradesini kıramayacaktır.

 

Evet direniş İsrail’in güvenlik teorisini vurmuştur. Gazze bu savaşta Filistin için ve ümmet için büyük bir zafer kazandı.

 

Uluslar arası toplumun ve Avrupa’nın duruşu bu savaşın neticesinde değişmiştir. Savaş sırasında Gazze’de herhangi bir suç işlenmediğini söylercesine açıklamalar yapıldı. Ancak bugün uluslar arası hukukçuların İsrail’in işlediği suçları incelemek için Gazze’ye geleceğinden bahsediyoruz.

 

Yahudiler devletlerini ahlaki bir duruş üzerine bina etmiştir. Ancak bugün Siyonist rejimin Gazze’de işlediği hunharca katliamların ardından bu meşruiyet ortadan kalkmıştır”

 

İslamianaliz