Mahmud Abbas'dan Putin'e Destek

Mahmud Abbas'dan Putin'e Destek

Filistin lideri Mahmud Abbas, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Moskova dışında Novo Ogaryovo'da bulunan devlet başkanlığı rezidansında bir araya geldi.

Putin'i uluslar arası alanda elde ettiği başarılar nedeni ile tebrik eden Abbas, Rusya'nın Ortadoğu sorununun çözümünde merkezi rol üstlenmesini ümit ettiğini söyledi.

Putin'le görüşmesinde konuşan Abbas, “Bugünlerde Rusya'nın elde ettiği siyasi başarılar nedeni ile mutluyuz. Rusya'nın sahip olduğu siyasi ağırlık sevindirici..” ifadelerini kullandı.

Suriye krizinin çözülmesine yönelik Cenevre 1, Cenevre 2 konferanslarının toplanması, Suriye'nin kimyasal silahlardan temizlenmesi ve İran nükleer sorunu ile ilgili anlaşma sağlanması konularında Moskova'nın etkisine dikkat çeken Abbas, “Biz Rusya'nın uluslar arası alanda etkili ve aktif bir rol oynamasından memnunuz.” dedi.

Rusya'nın büyük güç olduğunu ve Ortadoğu'da merkezi rol üstlenmesini desteklediklerini vurgulayan Filistin lideri, Rusya'nın kritik sorunların yaşandığı bir çok Arap ülkesi ile iyi ilişkileri olduğuna değindi.

Uluslar arası konuları geniş bir şekilde değerlendirme açısından fırsat verdiği için Abbas'a teşekkür eden Putin, ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine işaret etti. Putin, “Rusya ve Filistin siyasi olarak ilişkilerini sürdürüyor. İki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerinin gelişimi için çok şey yapılmalı. Bizim ekonomik ilişkilerin gelişimi açısından bir plana ihtiyacımız var.” önerisinde bulundu.

Filistin lideri Abbas, Moskova temasları çerçevesinde Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'le de bir araya geldi.