Mahkemeden İhsan Eliaçık Kararı

Mahkemeden İhsan Eliaçık Kararı

İlahiyatçı Yazar R. İhsan Eliaçık’a verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası, 1.5 yıl bekletildikten sonra hiç değiştirilmeden onandı.

İlahiyatçı Yazar R. İhsan Eliaçık’a verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası,  1.5 yıl bekletildikten sonra  hiç değiştirilmeden onandı.

İlahiyatçı Yazar R.İhsan Eliaçık bir seminerdeki konuşması ve bir internet sitesindeki söyleşisinden dolayı  17.04.2018 tarihinde 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eliaçık’ın cezasında indirim yapmayan İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca yurt dışına ve İstanbul dışına çıkmama ve haftada iki gün karakola imza adli kontrolü uygulanmasına karar vermişti.

İlk derece Mahkemesince verilen karara karşı İstinaf Kanun Yoluna başvurulması sonrasında, Yazar R. İhsan Eliaçık vekili, verilen adli kontrollerin gündelik yaşantısını ve mesleki faaliyetini engelleyecek şekilde uygulanmasından dolayı, İstinaf incelemesi sonuna kadar hakkındaki tüm adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etmişti. Talep incelemesi sonunda 27.05.2019 tarihinde adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verilmişti.

Dosya Yargıtaya Gidecek

Yerel Mahkemenin kararını onayan İstanbul Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesinin vermiş olduğu karar, TEMYİZ yolu açık olduğundan dolayı 15 gün içinde Yargıtay Ceza Mahkemesine gönderilebilecek.  Tüm itirazlara rağmen Yargıtay ilgili Ceza Dairesi de, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinin  en üst sınırdan ve hiç bir indirim uygulamadan verdiği cezayı onaması durumunda, Eliaçık hakkında verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını Yargıtay da onamış olacak. Bozduğu takdirde ise dava tekrar görülecek.