Mahir Hammud: Komplocular Yenildiklerini İtiraf Etmeliler!

Mahir Hammud: Komplocular Yenildiklerini İtiraf Etmeliler!

Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki hutbesinde Suriye’deki komplocuların hala iş başında olduklarını söyledi.

Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki hutbesinde Suriye’deki komplocuların hala iş başında olduklarını söyledi.
 Şeyh Mahir Hammud’un 27 Kasım 2015 tarihli Cuma hutbesi şöyle:
 “Eğer Lübnan’da cumhurbaşkanlığı ya da diğer bazı konular için bir çözüm arayışı varsa, bu çözüm için öncelikle fitnecilerin Suriye’de hata yaptıklarını, olayları doğru okuyamadıklarını itiraf etmeleri gerekmektedir. Suriye’de yenildiklerini kabul etmedikleri sürece ne Lübnan’da ne de bölgede hiçbir çözüm arayışı sonuç getirmeyecektir.
 Bunu vurguluyoruz; çünkü Rusya uçağının Amerika ve Türkiye’nin ortak kararıyla düşürülmesi, Suud Dışişleri Bakanı’nın Esad hakkındaki nefret dolu açıklamaları, yine sağdan soldan gelen bazı duyumlar Suriye’de beş senedir kurduğu komploları uygulayan “Şeytan ittifakı”nın hala iş başında olduğunu ve silahını bırakmadığını gösteriyor.
 Şunu biliyoruz ki, kamuoyu önünde yanlışı itiraf edip özür dilemek Arap hükümetleri ya da devletlerinin bilinen bir vasfı değil… Ancak ölümlerin ve göç dalgalarının boyutu bu komplocuları hatalarını itiraf etmeye mecbur bırakıyor. Eğer itiraf etmiyorlarsa da bu bizim daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
 İnadın ve gerçeklere teslim olmamanın bir başka göstergesi de ortaya “IŞİD’i İran oluşturdu” gibi yalnızca cahil ve basit insanların inanabileceği yalan yanlış iddialar atmaktır. İşin içine mezhebi güdüler de dahil olunca bu iddia popüler bir hal alıyor ve sözde alimlerin, gazetecilerin, analistlerin sayesinde oradan oraya geziniyor.
 Viyana’daki müzakerelerde Hizbullah ve IŞİD’in bir tutulmasının yanı sıra Suud’un Hizbullah’a mensup bazı kişileri kara listeye alarak ne kadar da İsrail ve Amerika’ya benzer adımlar attığına şahit olmuyor muyuz?
 İşte tam da bu durum komplocuların yöntemlerini değiştirseler de hala komplolarına devam ettiklerini gösteriyor.”

iSLAMİ Analiz