Mahir Hammud: Filistinli Şehid Bakan'ı Tebrik Etti

Mahir Hammud: Filistinli Şehid Bakan'ı Tebrik Etti

Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Sayda’daki Kudüs Camii İmamı Şeyh Mahir Hammud, 12 Aralık tarihli Cuma hutbesinde Filistinli bakan Ziyad Ebu Amr’ın şehadetine dair değerlendirmelerde bulundu...

Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Sayda’daki Kudüs Camii İmamı Şeyh Mahir Hammud, 12 Aralık tarihli Cuma hutbesinde Filistinli Bakan Ziyad Ebu Amr’ın şehadetine dair değerlendirmelerde bulundu.

Şeyh Mahir Hammud’un 12 Aralık tarihli Cuma hutbesi:

“Filistinli önemli isimlerden olan, daime ön saflarda yer alan, rahat koltuğunda oturmayı reddeden bakan Ziyad Ebu Ayn… Bir taraf endişeli açıklamalar yapmakla yetinirken diğer bir taraf da başarısız girişimler üzerinden felsefe yapmaya devam ediyor. Bir yanda uluslararası toplumun vaatleri, ikili devlet çözümleri ve bir diğer yanda Arap ülkelerinin yalancı sözleri… Tüm bunların ortasından ne yapmak istediğini bilen ve öncülük eden biri çıkıyor. Ziyad Ebu Ayn… “Yahudi yerleşimciliğine ve işgale karşıyım. Topraklarımızın Siyonistler tarafından gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ben doğan güneşimizi istiyorum. Güneşimizi bugün batırsalar bile yarın yeniden doğmasını sağlayacağız. Yapılan hiçbir gizli ya da açık anlaşma, pazarlık, plan beni ilgilendirmiyor” demişti.

Ziyad Ebu Ayn ne istediğini biliyordu. Filistin’i, bütün Filistin’i istiyordu. Tüm dünyanın duyması önemli değildi onun için. O sadece haykırıyordu. Taş, toprak ve tüm yaratılmışlar kıyamet günü Bilal Habeşi gibi hakkı haykırdığına şahitlik yapmayacak mıydı? Bugün kulaklarını tıkasalar bile yarın muhakkak hakikati duyacaklardı.

Tebrikler Ziyad… Tebrikler! Biz de bekliyoruz. Hz. Ali’nin de dediği gibi “Ya biz ölüme yürürüz ya da ölüm bize gelir.” Önemli olan bizim geri dönmememiz ve hep ilerlememizdir.

Ebu Cihad (Halil El-Vezir) Tunus’ta, Fethi Şikaki Malta’da, Şeyh Ahmed Yasin Sabah Namazından dönerken, Abdülaziz Rantisi arabasında ölüme yürüdüler. İşte Ziyad da bu yolculuğun bir ferdi… Ancak hala bu yolda yürümeye devam eden ve asla geriye dönmeyenler var. Bunlardan biri de Muhammed Dayf… Ve beraberindeki niceleri… Onlar her gün ölümü misafir ediyorlar. Onlar gibi Beyrut’ta, Tahran’da, Şam’da ve dünyanın dört bir yanında ölüme korkusuzca yürüyenler var. Kimsenin bilmediği bu kimseleri Allah biliyor. Ne zalimlerin ne de tekfircilerin oyunları onlara asla zarar vermiyor.

Lübnan'da ve diğer ülkelerde iyi yöndeki bir takım gelişmelerin engelleyebilmek için direnişin silahlı gücünü veya Hizbullah'ın Suriye'ye müdahalesini kullanarak ciddi manada çaba sarf ettiler. Ziyad Ebu Ayn'a yaptıkları gibi, Yahya Ayyaş’ın, Selim Hicazi’nin, Abbas Musavi’nin ve İmad Muğniye’nin de gayretlerini engellemeye çalıştılar.

İslam tarihi boyunca birilerinin İslam’ın sona erdiğini düşündüğü çok zaman oldu: Haçlı Seferleri, modern sömürü, ekonomik sıkıntılar vs. Ancak tüm bu dönemlerin sonunda İslam gücünü ortaya koymayı başardı: Yermük ve Kadisiye böyleydi. Keza Endülüs’ün fethi… Haçlı Seferleri sonrasında yaşanan Hıttin Savaşı vs. Bugün de inşallah Müslümanlar arasında yayılan bu ayrılıkçı ve cahil fitne tohumuna rağmen Filistin’de zafer kazanılacak ve İslam gücünü bir kez daha ortaya koyacaktır. “Allah emrinde galip olandır. Ancak insanların çoğu bilmezler.” (Yusuf: 21)

islamianaliz