Maden sahibi mason mu? Fehmi Koru yazdı

Maden sahibi mason mu? Fehmi Koru yazdı

Yazar Fehmi Koru, Soma'daki maden sahibinin Mason olduğunu belirten locanın dergisindeki yazısını gündeme getirdi.

Soma'daki maden faciasının ardından maden sahibinin kollandığını iddia eden Koru, bugünkü yazısında "Sahi medyada bu kadar mı etkili Biraderlik?" diye sordu.

Soma maden faciası hükümete yakın medya ile Doğan medyasını bir kez daha karşı karşıya getirdi.  

Hükümete yakın gazeteler Soma Madenciliğin sahibinin Koç Holding'e yakın olduğu ve bu nedenle cılız bir şekilde eleştirildiği iddiasını işliyor. Doğan medyası ise aksine ilk andan itibaren kazanın ardından hesap soran haberler yaptığını iddia ediyor.

Tartışmalara katılan Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, yazısında madenin patronu Alp Gürkan ile ilgili çarpıcı bir ayrıntıyı paylaştı.

MASONLUĞUN NURLARI

Gazetelerin belli bir bölümü, olayın başından itibaren, şirketi ve sahibini kollayan bir yayın çizgisi izliyor; bu o kadar belli ki, patronun Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası’nınMimar Sinan dergisinde yayımlanmış ‘Masonluğun Nurları’ yazısı, sonunda, ‘açıklayıcı’ bir unsur olarak karşımıza çıktı.

Sahi medyada bu kadar mı etkili Biraderlik?

ÖVE ÖVE BİTİRİLEMEYEN HABERLER

Öncesi de var: 1992 yılında Kozlu’da yine çok sayıda (292) insanımızın hayatına mal olan müessif bir kaza yaşanmıştı; o günden bugüne madenlerimizin bir daha ölümcül kazalara yol açmayacak bir hale getirilmesi amacıyla herhangi bir çabamız oldu mu? Siyasiler yasa çıkarmış, bir hafta öncesine kadar önergeler de vermişler Meclis’e; bürokrasi teftişler yapmış, iyileştirme için zorlamalarda bulunmuş... Peki medya olarak biz ne yapmışız?

Şimdilerde şirket yanlısı haberlerin çıkmakta olduğu medya grubunun yayın organları yayınlar yapmış; özellikle de Soma’daki madenle ilgili... Alınan tedbirlerden dolayı şirketi ve sahiplerini öve öve bitiremeyen haberler ve yazılar çıkmış o gazetelerde...

O ZİHNİYET İÇİN İSTİSMAR VESİLESİ

İşçiyi önceleyen, muhtemel kazalar konusunda uyaran ne bir ses, ne bir nefes...

Medya olarak bütün yaptığımız, kulağımız üzerine yatıp siyaseti kötü duruma düşürecek, siyasetçiyi yerin dibine batıracak gelişmeler çıkmasını beklemek... Soma felâketi o zihniyet için sadece bir istismar vesilesi...

Acıları istismar ederek kendi itibarını yok ediyor medyamız...

Farkında mı? Onun bile farkında değil. Tam bir gözü dönmüşlük hali.