Maden faciasıyla ilgili dehşete düşüren iddia

Maden faciasıyla ilgili dehşete düşüren iddia

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak şirketin tazminat ödememek için suçu trafo yangınına attığını iddia etti.

Tezel, içeride bulunan 450 kişinin ise küllü su basılarak betonlaştırıldığını, bu işçiler için gaiplik kararı verileceğini iddia etti.
Ali Tezel, twitter üzerinden öyle bir açıklama yaptı ki Türkiye'yi korkuttu. Kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekoru kıran twitler'de Tezel, çıkarılmayı bekleyen 450 işçi daha olduğunu iddia etti. Bu işçilerin içeriye küllü su basılarak, betonlaştırıldığını iddia eden Tezel bu isimler için de bakanlığın gaiplik kararı vereceğini iddia etti.
"TRAFO YANGINI BAHANE"
Tezel'in "Soma'dan gerçekler" başlığıyla paylaştığı bir diğer iddia ise maden ocağıyla ilgili. Tezel, facianın trafodan kaynaklanmadığını, maden ocağında üç ay önce yangın çıktığını ve bulunan galerinin ağzının beton ile kapatıldığını iddia etti. Buradaki basınç nedeniyle patlama meydana geldiğini, yangının da söndürülmemesinin asıl nedeninin bu olduğunu yazan Tezel, maden şirketinin olayı trafo üzerine yıkarak, tazminattan kurtulmayı amaçladığını ileri sürdü.
İşte Tezel'in attığı o tweetler: 

Tezel, içeride bulunan 450 kişinin ise küllü su basılarak betonlaştırıldığını, buişçiler için gaiplik kararı verileceğini iddia etti.

Ali Tezel, twitter üzerinden öyle bir açıklama yaptı ki Türkiye'yi korkuttu. Kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekoru kıran twitler'de Tezel, çıkarılmayı bekleyen 450 işçi daha olduğunu iddia etti. Bu işçilerin içeriye küllü su basılarak, betonlaştırıldığını iddia eden Tezel bu isimler için de bakanlığın gaiplik kararı vereceğini iddia etti.

"TRAFO YANGINI BAHANE"

Tezel'in "Soma'dan gerçekler" başlığıyla paylaştığı bir diğer iddia ise maden ocağıyla ilgili. Tezel, facianın trafodan kaynaklanmadığını, maden ocağında üç ay önce yangın çıktığını ve bulunan galerinin ağzının beton ile kapatıldığını iddia etti. Buradaki basınç nedeniyle patlama meydana geldiğini, yangının da söndürülmemesinin asıl nedeninin bu olduğunu yazan Tezel, maden şirketinin olayı trafo üzerine yıkarak, tazminattan kurtulmayı amaçladığını ileri sürdü.

İşte Tezel'in attığı o tweetler: