Maaşlı Mücahitler !

Maaşlı Mücahitler !

Gaziantep’te IŞİD terör örgütüne ait bir hücre evine polis tarafından düzenlenen operasyonda Teröristlerin maaş aldığı ortaya çıktı

KARDEŞE 120 DOLAR
Maaş ödemesi yapılan isimlerden birisinin, baskın yapılan evde sağ ele geçirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen kardeş Hacı Ali Durmaz olduğu görüldü. Tabloda “Mervan” kod adıyla yer alan Hacı Ali Durmaz’ın maaşının 120 dolar olduğu belirtildi.

Listede yer alan “Ebu Bera” kod isimli örgüt mensubunun karşısında ise “Kendisi karşılıyor” ifadesi dikkat çekti. 22 örgüt mensubunun toplam maaş giderinin ise 7 bin 570 dolar olduğu, tabloda yer aldı.

Canlı bomba yeleği ile uyuyan Yunus Durmaz, operasyon sırasında çatıda kendisini patlattı

AMONYUM NİTRAT GİDERİ DE YAZILMIŞ
Tabloda yer alan en dikkat çekici gider kalemi ise bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat oldu. Durmaz’ın muhtemel saldırılarda kullanmak üzere alındığı değerlendirilen amonyum nitrat için 9 bin 247 dolar gider belirlediği tespit edildi.

“Eksik gelen nitrat” kalemindeki giderin ise 3 bin 500 dolar olarak belirtildiği görüldü. Tabloda araç gideri toplamının ise 3 bin 330 dolar olduğu kaydedilirken, “Araçlar” başlığı altında bu giderler tek tek sıralandı.

Buna göre, “idari işler”, “efe”, “tarassut” (gözetleme), “askeri malzeme taşıma”, “amonyum nitrat taşıma” olarak belirtilen kalemlerin her birisi için 580 dolar gider belirtilirken, irtibatta kullanılan 3 motor için ise 330 dolar gider yazıldı. Tabloda ayrıca yemek giderinin ise bin 650 dolar olduğu ifade edildi.

TOPLAM GİDER 25 BİN DOLAR
Aylık bütün giderleri kalem kalem yazan Durmaz’ın hazırladığı tabloda, bir aylık toplam ödemenin ise 25 bin 197 dolar olduğu görülüyor. Durmaz’ın söz konusu giderleri örgütün Suriye’deki merkezine mesajla bildirdiği, örgüt tarafından ise bu paranın karşılandığı tespit edildi.


TSK'dan Kuzey Irak’a ve Halep'in kuzeyine operasyonGenelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların Kuzey Irak’ın Metina bölgesinde bölücü terör örgütü hedeflerine...
ZAM İSTEMİŞTİ
Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz, para trafiğine ilişkin ifadesinde, “Örgüt Suriye’deki bir kuyumcuya para veriyor. Kuyumcunun Gaziantep’teki akrabası da kendisine verilmiş gibi irtibat kurarak parayı ağabeyime aktarıyordu” dedi. Söz konusu tabloda Yunus Durmaz’ın kendi aldığı maaşa ilişkin ise bir kalem bulunmuyor.

Daha önce Yunus Durmaz’ın bilgisayarında yapılan incelemede, örgütün Suriye’deki komuta merkeziyle yaptığı mesajlaşma trafiğine ulaşılmıştı. Maaş artışı talebinde bulunduğu belirlenen Durmaz’ın mesajda, “İşlediğimiz amellere karşılık maaşımın 20 bin dolara çıkarılmasını istiyorum” dediği belirlenmişti.

Tevhid haber