Lübnanlı Alimler : Hac'ı Boykot Edin

Lübnanlı Alimler : Hac'ı Boykot Edin

Lübnanlı Alimler Birliği üst düzey üyelerinden Şeyh Süheyb Hibli, Al-ı Suud’un hac işlerinin yönetilmesindeki kifayetsizliğine işaret ederek boykot edilmesini istedi.

Lübnanlı Alimler Birliği üst düzey üyelerinden Şeyh Süheyb Hibli, Al-ı Suud’un hac işlerinin yönetilmesindeki kifayetsizliğine işaret ederek boykot edilmesini istedi.


Direniş yanlısı Alimler Birliği üst düzey üyesi Şeyh Süheyb Hibli, Sayda’nın Seyiduna İbrahim mescidinde yaptığı konuşmada, İslam Ümmetine seslenerek Tunuslu alimlerin haccın boykot edilmesine yönelik çağrısına icabet etmelerini talep etti.


Bu çağrının hac işlerini ele geçiren kişilerin girişimlerinden sora geldiğini vurgulayan Şeyh Hibli, hac mütlevellilerinin bu ibadi merasimin ilahi içeriğini boşalttığını ve ibrahimî haccın öz hakikatinden, yani taat ve ibadetten uzaklaştırıldığını söyledi.


Konuşmasının devamında, vahhabiliğin ibrahimî haccın yüce hedeflerini ve imani şiarları soldurmak istediğini belirten Şeyh Hibli, “Allah Beytullah’ı insanlar için güvenli bir mekan kıldı ancak şu anda bu güvenlik sağlanmış değil ve hac ise nefsin ıslahı ve halka hizmet etmeye davet mimberi olmaktan uzaklaşmıştır” ifadelerinde bulundu.


Lübnanlı Sünni Alim, “Hac günlerinde Müslümanların malı ve paralarının Yemen’de ve Suriye’de savaş çığırtkanlığı yapanların cebine gittiğini, bir müslümanın her hangi bir şekilde müslüman kardeşinin öldürülmesine ortak olmasından Allah’ın hoşnut olmayacağını” hatırlattı.


Direniş yanlısı Alimler Birliği üst düzey üyesi, Suriyeli mültecilerin ana yurtlarına dönmesine değinerek, Suriyeli mültecilerin güvenliği için gösterdikleri çabadan dolayı Lübnanlı yetkilileri taktir etti.


Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözülmesi için Lübnan ve Suriye arasında siyasi koordinasyonun gerekli olduğunu belirten Şeyh Hibli, güvenlik organlarının Filistin halkının desteklenmesi yönündeki çabalarını da taktir ederek, yetkililerin bu girişimle Filistin meselesine hala özel bir önem verdiklerini kanıtladığını vurguladı.