Lübnan'da Terör Saldırısı

Lübnan'da Terör Saldırısı

Gece saat 03:00 civarında meydana gelen patlamada ölü olmadığı ama bazı sivillerin yaralandığı belirtildi...

El-Cedid muhabirinin aktardığı bilgiye göre söz konusu saldırı Beka Vadisi'ndeki bir Hizbullah merkezine yönelik olarak gerçekleşti.

AFP'nin aktardığı ilk bilgilere göre Hizbullah merkezini hedef alan bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu ölü ve yaralılar olduğu ifade edildi.

AFP'nin haberine göre Lübnan'daki güvenlik kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre Sbuba'daki Hizbullah noktasına yönelik gerçekleştirilen saldırı saat 04:00 sıralarında gerçekleşti.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği belirtildi.

Hizbullah'ın El-Menar kanalındaki bilgiye göre ise meydana gelen patlamada herhangi bir hasar ya da ölüm olayı yaşanmadı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre de bomba yüklü araç, Hizbullah noktasına doğru ilerlerken, Hizbullah uzun süredir peşinde olduğu şüpheli aracın saldırı amacıyla yolda olduğuna emin oldu ve belli bir noktadan sonra Hizbullah güvenlik görevlileri tarafından araca ateş açıldı. Bunun üzerine sürücü saat 03:00 civarında bombayı aktif hale getirdi ve patlama hedefinden uzak bir noktada gerçekleşmiş oldu. Patlamanın etkisiyle aracın sürücüsü ve bazı sivillerin yaralandığı belirtildi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre bomba yüklü araç, Sbuba ile Ebu Musa vadisi arasındaki yol üzerinde Hizbullah noktasından 2 kilometre uzaktayken patladı.

"AlAhednews" sitesinin aktardığı en son bilgiye göre ise bağlantı yolu üzerinde gerçeleşen patlama neticesinde 4 otomobil kullanılamaz hale geldi; 3 kişi de yaralandı.

Aracın patladığı bölge:



Aynı bölge üzerinden daha önce de çok sayıda şüpheli aracın geçtiği ve yapılan operasyonlar sonrasında herhangi bir patlama yaşanmadan araçlara el konulduğu belirtildi.


isra haber