Lübnan'da bir bombalı saldırı daha: 2 ölü

Lübnan'da bir bombalı saldırı daha: 2 ölü

Lübnan'da bugün bir bombalı saldırı daha meydana geldi. Saldırı sonucu bir güvenlik görevlisi ve saldırgan hayatını kaybetti

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Dahiye semtinin girişinde bir bombalı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucu, saldırgan ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Yaklaşık 19 kişi de yaralandı. Saldırının Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'le bir alakası olabileceği söyleniyor.

Dahiye semtinin kontrolü, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen diğer bir Şii grup olan Emel'in elinde. Emel grubunun kontrolündeki bir güvenlik noktasına ve Dünya Kupası maçlarının izlendiği bir kafe arasındaki bölgede meydana gelen saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Beyrut'ta üç ayı aşkın süredir devam eden sükunetin ardından bu saldırı bir hafta içerisinde meydana gelen ikinci saldırı oldu. Patlama sonrası ilk gelen haberlerde saldırganın öldüğü bir güvenlikçinin de kaybolduğu bildirilmişti. Daha sonra yapılan DNA testleri sonucunda kaybolan güvenlikçinin de patlama sırasında hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Beyrut'ta bundan önce gerçekleştirilen saldırıyı IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Baalbek grubu üstlenmişti. Ancak bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

ÖNCEKİ SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Lübnan'da bu hafta içinde bir bombalı saldırı daha gerçekleşmişti. Saldırıyla alakalı olarak Hamra caddesindeki bir otele baskınlar düzenlenmiş ve bazı kişiler gözaltına alınmıştı. Gözlatına alınan kişilerin çoğunun yabancı uyruklu olması da dikkat çekmişti. 

Otel baskınında gözaltına alınan Komor Adaları kökenli Fransız vatandaşının sorugusu hala devam ediyor. Bu kişinin emir bekleyen bir intihar saldırganı olduğu kaydediliyor. Diğer taraftan Lübnan üzerinden Suriye'ye geçerek saldırı düzenlemeyi planlayan bir intihar bombacısı da Avrupa'dan gelen istihbarat neticesinde Lübnan'daki  havaalanında yakalandı ve Fransa'ya geri gönderildi.

Ayrıca, Lübnan'ın kuzeyinde bulunan ve sık sık çatışmalara sahne olan Trablus kentinde yüzlerce kişi IŞİD'e destek gösterisi yapmak için sokaklarda yürüdü.