Lübnan Tevhid Hareketi, Sultanahmet Saldırısını Kınadı

Lübnan Tevhid Hareketi, Sultanahmet Saldırısını Kınadı

İslami Tevhid hareketi, İstanbul'da patlayan ve onlarca insanın hayatına mal olan bombalı saldırıları kınadı.

İslami Tevhid hareketi, İstanbul'da patlayan ve onlarca insanın hayatına mal olan bombalı saldırıları kınadı. Hareket, internet sitesinden yayınladığı yazılı açıklamada, İstanbul'daki patlamayla eş zamanlı olarak Bağdat'ta ve daha önce Yemen'de, Mısır'da, Lübnan'da ve diğer İslam ülkelerinde meydana gelen patlamaların meydana getirdiği tahribata işaret ederek bu patlamaları ve arkasındaki güçleri kınadı.

 Hareket ayrıca sivil masum insanların canlarını alan, şehirleri tahrip eden ve yüzyıllardır Müslümanların kendisiyle övündüğü İslam medeniyetini imha etmeye çalışan bu çılgın şiddeti durdurma çağrısında bulundu. Açıklamada bu tür tahripkar eylemlerin vatanını, ülkesini, ailesini seven, onlara önem veren insanlar tarafından yapılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

 Açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: “Olayın bölgesel ve yerel boyutlarını bir kenara bırakırsak Amerikan siyonist projenin bu patlamanın arkasında bulunduğunu ve buradaki amacın İslam ülkelerini zayıflatmak olduğunu ifade etmek isteriz. Zira onlar önce tahrip etmek sonra da yeniden imar ederek ülkemizi deneme tahtasına, silah labartuarına ve bir silah pazarı haline dönüştürmektir. Amerikan-siyonist güçler, yeraltı yerüstü kaynaklarımızı yağmalamakta, etnik mezhebi ayrılıkları körüklemekte bütün bunları yaparken bir taraftan da kendilerini istikrarın ve demokratik değerlerin koruyucusu gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Tevhid Hareketi İslam ülkelerini bir araya gelmeye çağırarak sorunlarını kendi aralarında halletmelerini talep etmektedir. Müslüman ülkelerin bir araya gelerek kendi aralarında anlaşma imzalarının maliyeti ve yükü, Amerika ve İsrail ile biraraya gelmek, onlarla anlaşmaktan daha azdır. Aramızdaki anlaşmazlık noktaları aslında üzerinde anlaştığımız noktalardan çok daha azdır. Türkiye mutlaka sıfır sorun politikalarına geri dönmelidir."

islami Analiz