Lübnan Müslüman Alimler Birliğinden Ezan Yasağına Kınama

Lübnan Müslüman Alimler Birliğinden Ezan Yasağına Kınama

Lübnan Müslüman Alimler Birliği Merkezi Komitesi tarafından yapılan açıklamada Filistin’deki ezan yasağının aslında Siyonist İsrail’in İslam’a ya da Hristiyanlığa ait olan tüm sembolleri yok etme çabasının bir parçası olduğu ifade edildi.

Lübnan Müslüman Alimler Birliği Merkezi Komitesi tarafından yapılan açıklamada Filistin’deki ezan yasağının aslında Siyonist İsrail’in İslam’a ya da Hristiyanlığa ait olan tüm sembolleri yok etme çabasının bir parçası olduğu ifade edildi. Bu kararın karşısında durmanın ve bunun için ulusal bir dayanışma kampanyasının başlatılmasının gerekli olduğunun vurgulandığı açıklamada “Bu mesele insan hakları savunucularının yanı sıra Arap liderleri ve Arap halklarını ilgilendiren bir meseledir. Bu yüzden Filistin’in maruz kaldığı tehlikenin fark edilmesi, kendi aralarında yürüttükleri savaşın sonlandırılması ve İsrailli düşmanın komploları karşısında boşluğa mahal verilmemesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
 
Müslümanlara ve Hıristiyanlara bu karar karşısında dayanışma çağrısı yapan Müslüman Alimler Birliği komitesi, bu kararı dayatmayı başarmaları halinde sıranın kilise çanlarına geleceğini vurguladı. Açıklamanın devamında “Sıra sözde kendi toprakları olan bölgeden Yahudi olmayan herkesi ve her şeyi çıkarmaya gelecektir. Bugünlerde Filistin yönetimi ve Hıristiyanlar arasında Nablus’ta çatışmaların olduğunu duyduk. Düşman yanı başında planlar kurarken Filistin halkının evlatlarının kendi aralarında savaşa katılmaları bizi çok üzdü” ifadelerine yer verildi. Yegane çözümün direnişin güçlendirilmesinden geçtiğini vurgulayan Müslüman Alimler Birliği “Halkına güvence veremeyen bir yönetimden kimseye hayır gelmez” ifadelerini kullandı.
 
Birlik yerleşimcilerin Filistinlilere ait olan toprakları dünyanın gözü önünde gasp etmeleriyle ilgili dava açılmasına Knesset’in kararıyla yasak gelmesini ve buna rağmen insan hakları savunuculuğu yapan kurumların suskun kalmasını eleştirdi. Ardından Suriye’de, Irak’ta ve özellikle de Halep ve Musul’da vahşetin önüne geçilmesinin ancak ve ancak Siyonist projenin önüne geçilmesi ile mümkün olduğunu vurguladı. Birlik, Suriye ve Irak’taki vahşetin Filistin davasını güçsüz bırakmak ve Siyonist projeyi himaye etmek adına Siyo-Amerikanların üretimiyle ortaya çıktığını belirtti.
 
Son olarak birlik, Lübnan’da bir an önce hükümetin kurulmasından yana olduklarını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı. 

 

 

islamianaliz