Londra'da Esad Muhalifi İmama Suikast

Londra'da Esad Muhalifi İmama Suikast

londra’da yaşayan Suriyeli bir muhalif imam aracında ölü bulundu. İngiltere polisi, Beşşar Esad'ın muhaliflerinden olduğu belirtilen şahsın göğsünden ve kafasından vurularak öldürülmüş olduğunu açıkladı.

londra’da yaşayan Suriyeli bir muhalif imam aracında ölü bulundu. İngiltere polisi, Beşşar Esad'ın muhaliflerinden olduğu belirtilen şahsın göğsünden ve kafasından vurularak öldürülmüş olduğunu açıkladı.

Abdulhedi Arvani adındaki muhalif imamın, daha önce Londra’daki Nur Camii’nde bir dönem imamlık yaptığı ve 40'lı yaşlarda olduğu belirtildi. Suikastin, başkent Londra'nın kuzeybatısında bulunan bir bölgede meydana geldii kaydediliyor. Polis kaynakları, cami cemaati arasındaki bir anlaşmazlığın da bu saldırının nedeni olabileceği ihtimalinin bulunduğunu kaydetti. 

Suikastle ilgili konuşan Nur Camii cemaatinden Mahmud isimli biri, kendisinin de Arvani'nin eski öğrencilerinden olduğunu söyledi. Olayı duyunca şok olduğunu söyleyen Mahmud, Arvani'nin kuzeybatı Londra'da tanınan ve saygı duyulan bir Müslüman lider olduğunu, sadece Suriyeli aktivist kimliğiyle değil, bir topluluk lideri olarak da kabul gördüğünü de ifade etti. 

Dün meydana gelen olayla ilgili olarak İngiliz güvenlik güçleri, öldürülen şahsın kimliğinin tespit edildiğini ancak konu ile ilgili daha ayrıntılı bir soruştuma başlatılacağını duyurdu.

İlgiltere’ye geldikten sonra siyasi bir faaliyet içinde olmadığı belirtilen Arvani’nin dün sabah saat 11:40’ta cesedinin bulunduğu açıklandı. Güvenlik güçleri şahsın başından ve göğsünden vurularak hayatını kaybettiğini, olayın 11:15 sularında meydana geldiğini tahmin ediyor.

Şark el Avsat Gazetesi, İngiliz polisinin suikastın Suriye devrimi ile ilgisinin olabileceği şeklinde bir öngörü ve tahminde bulunduğunu yazdı. İmamın internet ortamında Beşşar Esad'ın katliamları ve Hama Katliamı gibi farklı konularda onlarca kaseti bulunuyor.

Dünya bülteni