Londra'da 3 Ayrı Noktada Saldırı

Londra'da 3 Ayrı Noktada Saldırı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir minibüs kalabalığa daldı. Olayın ardından 2 ayrı noktada daha saldırı gerçekleşti. Olaylarda en az 7 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılanan 20 kişi ise tedavi altına alındı.


İngiltere'nin başkenti Londra'da bir minibüs kalabalığa daldı. Olayın ardından 2 ayrı noktada daha saldırı gerçekleşti. Olaylarda en az 7 kişi yaşamını yitirdi. Yaralılanan 20 kişi ise tedavi altına alındı.


İngiltere'deki Londra Köprüsü'nde bir minibüsün kalabalığa daldığı bildirildi. Görgü tanıkları, olayda, en az 20 kişinin yaralandığını kaydetti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırıların 'potansiyel bir terör olayı' olarak ele alındığını kaydetti.

BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, beyaz bir minibüsün aniden yoldan çıkarak, yaklaşık olarak saatte 80 kilometre hızla yayalara çarptığını kaydetti. Saldırı olabileceği ihtimali üzerinde durulan olay nedeniyle Londra Köprüsü trafiğe kapatılırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti.

'BIÇAKLA YARALANAN KİŞİLER VAR'

Reuters'a konuşan bir kaynak, olay yerinde bıçakla yaralanan kişiler gördüğünü aktarırken, bazı görgü tanıkları ise silah sesleri de duyduklarını bildirdi.​

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı. İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

POLİS 3 ŞÜPHELİYİ ARIYOR

Polisin, Londra Köprüsü yakınlarında 'silahlı olabileceği' belirtilen 3 şüpheliyi aradığı kaydedildi.

'KAÇ, SAKLAN, BİLDİR'

Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı 'Kaç, Saklan, Bildir' başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi. Olay yerinin yakınındaki Southwark Caddesi'nde bulunan kişilere 'koşabildikleri kadar hızlı koşmaları' uyarısında bulunuldu.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ BİR OLAYA DAHA MÜDAHALE EDİLİYOR

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurdu.

Polis ekiplerinin, olay yerindeki halkı oluşturulan güvenlik kordonu üzerinden çıkardığı belirtildi. Olay yerinden tahliye edilen kişilerin, güvenlik amacıyla elleri başlarının üzerinde olacak şekilde tahliye edildiği belirtildi.

BAŞBAKAN MAY, YARIN GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRECEK

Başbakan Theresa May'in olaylara ilişkin olarak sürekli bilgilendirildiği ifade edilirken, May'in olayların ardından yarın sabah, güvenlik toplantısı gerçekleştireceği açıklandı.

Öte yandan, Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın da konuya ilişkin bilgilendirildiği kaydedildi.

Londra Polisi, Londra Köprüsü ve Borough Market'teki olayların saldırı olduğunu doğruladı. Ancak üçüncü olayın gerçekleştiği Vauxhall'daki saldırının ‘terör saldırısı’ olmadığı kaydedildi.

'İKİ SALDIRGAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ'

İngiliz The Sun gazetesi, saldırılarla ilişkili olduğu belirtilen iki kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Olaya ilişkin görgü tanıklarından biri tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, saldırganlardan birinin üzerinde bomba bulunduğu görülüyor. BBC, fotoğraftaki saldırganın bomba taşıdığı iddiasını öne sürdü.

BİLANÇO: 7 ÖLÜ, 20 YARALI

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, cumartesi gecesi yaşanan saldırılarda 7 kişinin hayatını kaybettiği, yaralanan 20 kişinin ise tedavi altına alındığı belirtiliyor. 

Kaynak : Sputniknews