Listeye bakan adliyeye koştu

Listeye bakan adliyeye koştu

20'nin üzerinde yöneticisi dinlenen Mazlum-Der, İHH, Namaz Gönüllüleri ve Sivil Dayanışma Platformu'nun da aralarında bulunduğu onlarca STK suç duyurusunda bulunacak. Birçok kişi de bilgi almak için TİB ve Adalet Bakanlığı'na başvurdu

7 bin kişinin paralel yapı tarafından uydurma bir örgüt adı altında dinlendiklerinin ortaya çıkmasının ardından, listede ismi olanlar hukuki işlem başlatmak için adliyelere akın etti. Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, 'Legal ve illegal çerçevedeki dinlemeler hukukun içinde veya dışında mı yapılmıştır? Bunun tespit edilmesi lazım. Biz bir insan hakları derneği olarak bu sürecin peşini bırakmayacağız' dedi.

Dinleme listesinde yer alan İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Gülden Sönmez, geniş dinleme listesinin paralel yapının darbe girişimini deşifre ettiğini ifade etti. Sönmez, 'Darbeler silahlarla yaygın grupları baskı altına alırlar, paralel yapı ise dinleme ile elindeki bilgiler ve şantajla bunu yapıyor. Yargı yoluna başvuracağız' dedi.

NAMAZA DAVET EDENİ BİLE

Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü ve Akit Yazarı Abdullah Yıldız: İnsanlığı İslam'a, Peygamber'e çağıran ve özellikle namaza vurgu yapan bir çalışmanın içerisinde olduk. İslam'a çağırmalarımızdan, namaza davet etmemizden kim neden rahatsız oldu? Bütün mağdur arkadaşlarla ortak bir suç duyurusu ve hak arama yapacağız' diye konuştu.

Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan ise savcıları göreve çağırdı.

TİB'DEN BİLGİ İSTEDİLER

Yeni Şafak'ı arayarak listede ismi olduğunu doğrulayan pek çok kişi de TİB ve Adalet Bakanlığı'na bilgi edinme başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.