Lieberman'dan Yine Küstah Açıklamalar

Lieberman'dan Yine Küstah Açıklamalar

Lieberman, Hamas'ı Askeri Operasyonla Yenme Çağrısında Bulundu

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Ülkenin güneyinde güvenlik durumunun şu an olduğu gibi kalması imkansız" dedi.

 

Lieberman, haftalık kabine toplantısının başında yaptığı konuşmada, Hamas'ı askeri olarak yenmenin ve Gazze Şeridi'ndeki "terör yuvaları"nı yok etmenin, daha sonra da mümkün olduğunca hızlı bir şekilde geri çekilmenin gerekli olduğunu söyledi.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Gazze'de ateşkese ulaşıncaya kadar sabretmek gerektiğini ifade ederek, saldırılar devam ettiği sürece işgal rejiminin Filistinli gruplarla ateşkes müzakerelerini reddettiğini öne sürdü. İsrail Radyosu, İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon'un da benzer şekilde görüş bildirdiğini ifade etti.

 

Bu arada, İsrail İşçi Partisi milletvekillerinden Eitan Cabel Netanyahu'nun Gazze'de savaşı kötü yönettiği için istifa etmesi gerektiğini söyledi. Cabel, Gazze Şeridi'ne yakın Yahudi yerleşkelerindeki güvenlik durumunun kötü olduğuna dikkat çekerek Netanyahu'nun istifasını istedi.

 

İsrailli milletvekili, Netanyahu'nun açıklamaları ve hedefleri nedeniyle işgal rejiminde halkın kendisini huzursuz hissettiğini söyledi.