Lieberman'dan Siyonist Vekillere Uyarı

Lieberman'dan Siyonist Vekillere Uyarı

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, İsrailli vekillerin Mescid-i Aksa'ya girişini "düşüncesizlik" diye değerlendirdi...

İsrail radyosuna konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrailli milletvekillerinin son zamanlarda Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişleriyle ilgili, "İzin verin de şunun düşüncesizlik olduğunu ifade edelim. Ucuz, kolay ve maskaralıktan ibaret bir reklam uğruna yapılan çabalar olduğunu düşünüyorum. Gerginliğin tırmanmasıyla güvenlik sağlanmaz" dedi.

İsrail Meclisi (Knesset) Başkan Yardımcısı Moşe Feiglin'in de aralarında olduğu 89 kişilik Yahudi yerleşimci grubunun, 2 Kasım'da Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi gerginliğe yol açmıştı.

Çarşamba günü yaklaşık 100 Yahudinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından, Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı.

Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının olduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal'e İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söylemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı