Lieberman: Hamas Devrilmeli Yerine Ilımlılar Getirilmeli

Lieberman: Hamas Devrilmeli Yerine Ilımlılar Getirilmeli

51 Günlük Gazze savaşı sırasında pek ortalıklarda görünmeyen siyonist rejim dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman yeniden ortaya çıktı...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Pazar Günü Jarusalem Post gazetesine verdiği röportajda "Gazze Şeridi'nde Hamas'ın ototritesinin yıkılması gerektiğini, yerine ılımlılardan oluşan bir yönetimin getirilmesi gerektiğini" söyledi. www.tevhidhaber.com

7 haftadan fazla süren Gazze savaşı sırasında elde edemedikleri başarıyı, savaş sonrası yeni planları devreye sokan siyonist rejimin Dışişleri bakanı Gazze'de mecburen kabul edilen ateşkes için de srail Devleti için kötü bir seçim" diyerek eleştirdi.

Lieberman ayrıca Hamas'ı el Kaide ve IŞİD ile aynı kefeye sokarak Hamas'ın bu örgütlerden hiçbir farkı olmadığını iddia etti.

Açıklamasına delil olarak da İsmail Haniyye'nin ateşkes anlaşmasından sonra yaptığı "İsrail Devleti Yok Edilmelidir" açıklamasına işaret etti.

İsmail Haniyye'nin bu açıklamasının Hamas'ın konumunu ifade ettiğini belirten siyonist rejim dışişleri bakanı, 51 günlük savaş sırasında 4000'den fazla füzenin 'İsrail'e ateşlendiğini belirterek hiçbir ülkenin bu durumu kabul edemeyeceğini söyledi.

Kaynak: Tevhidhaber.com