Lieberman: "Hamas bu savaştan zaferle çıkmamalıdır"

Lieberman: "Hamas bu savaştan zaferle çıkmamalıdır"

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, ateşkes anlaşmasında Hamas Hareketi'ne siyasi kazanç verilmemesi çağrısında bulunarak, İsrail'e karşı savaşmanın işe yarar birşey olduğu görüntüsü verilmemesi gerektiğini söyledi.

Lieberman, bu açıklamaları Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de işgal rejimiyle Filistinli gruplar arasında dolaylı görüşmelerin yeniden başlamasının ardından yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Filistin tarafının taleplerine karşı tavrının katı olduğu ve taleplerin kabul edilmemesini istediği, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş devam ederken yapılan kabine toplantılarındaki tavırlarının da sert olduğu ifade edildi.

Lieberman, işgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada, kekeleyerek "İsrail'e savaş açmak işe yarıyor" şeklinde bir görüntü verilmemesi gerektiğini, çatışmaların üç yerleşimcinin kaçırılarak öldürülmesiyle başladığını ve Gazze'ye savaş açılarak devam ettiğini, sonunda Hamas'ın terörün işe yaradığını düşünmemesi gerektiğini belirtti.

Savaşın sebebinin işgal güçlerinin Batı Yaka'daki askeri operasyonları olduğunu itiraf eden Lieberman, buna rağmen yaşananlardan Hamas'ı sorumlu tutmayı sürdürdü. İsrail Dışişleri Bakanı, Hamas'ın geçen Cuma günü ateşkesi bozarak iki askeri öldürdüğünü ve bir askerin de cesedini kaçırdığını söyledi.

Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına da karşı çıkan Lieberman, ablukanın hafifletilmesi için de Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki hakimiyetinin sona erdirilmesini şart koştu.