Lider Heniyye: Hiç Kimse Direnişin Silahına Dokunamaz

Lider Heniyye: Hiç Kimse Direnişin Silahına Dokunamaz

Heniyye: "Direnişin Silahına Dokunan Hiçbir Kararı Tanımayız"

Filistin Enformasyon Merkezi

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hareketlerinin ister bölgesel ister uluslararası olsun direnişin silahına dokunan hiçbir kararı kabul etmeyeceğini ve böyle bir karara dayanan uygulamaya razı olmayacağını söyledi.

 

Filistin'in eski başbakanı ve Hamas'ın önde gelen siyasi liderlerinden olan İsmail Heniyye işgal güçleriyle sağlanan ateşkesin ardından bugün (5 Eylül Cuma) Susi Camisi'nde verdiği ilk hutbesinde direnişin silahının davanın ve toprağın kutsallığı gibi kutsal olduğunu vurgulayarak; "Bizden eğer silahımızı bırakmamızı isterlerse bunu ancak işgalcinin silahlarını bırakması ve toprağımızı terk etmesi şartıyla yapabiliriz. Burada işgal var olduğu sürece direniş de mutlaka var olacaktır" ifadesini kullandı.

 

İsmail Heniyye hutbesinde, işgal rejiminin Kahire'deki görüşmelerde, direnişi silahlarını bırakmaya ve Filistin halkını direniş hakkından vazgeçmeye zorlamak için çok uğraştığını ancak orada ateşkes pazarlığı yapanların bu konudaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini, kararlılıklarını koruduklarını, asla geri adım atmadıklarını söyledi.

 

"Hiç kimsenin halkımızın direniş hakkını elinden alan bir anlaşmaya imza atması mümkün değildir"diyen Heniyye, başta İzzettin Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direniş gruplarının işgal karşısında başarılı bir zafer gerçekleştirdiklerini çünkü savaşa hazırlıklı olduklarını, işgalcilerle karşı karşıya gelmeden önce bir askerî akademiden geçtiklerini vurguladı.