Libya'da Çatışma: 14 Ölü

Libya'da Çatışma: 14 Ölü

Libya'da salı günü patlak veren çatışmalar hala devam ederken, çıkan olaylarda 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

Libya'nın doğusundaki Ecdabya kentinde birkaç günden bu yana Tobruk hükümetine bağlı ordu ile Ensaru'ş Şeria örgütü mensupları arasında devam eden çatışmalarda 14 kişinin öldüğü, 25 kişini yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Tobruk hükümetine bağlı ordu güçleri ile Devrim Tugayları'nın destek verdiği Ensaru'ş Şeria örgütü arasında salı gününden bu yana devam eden çatışmalarda biri belediye meclis üyesi 14 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.
Söz konusu çatışmalarda Ensaru'ş Şeria ve onu destekleyen güçlerden de ölenler olduğu belirtilirken, bu konuda net bir sayı verilmedi.
Öte yandan BM Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Ecdabya kentinde yaşanan şiddet olaylarından duyduğu endişeyi dile getirdi.
Terörle mücadelede uluslararası insani ilkelere bağlı kalınması gerektiğini vurgulayan Kobler, kentteki sivillerin güvenliğinin korunmasını istedi.
Kobler ayrıca ülkedeki tüm taraflara sivillerin yaşadığı sıkıntıların son bulması için dün Fas'ta imzalanan anlaşma ile oluşan durumdan istifade etmeleri çağrısında bulundu.
Tobruk hükümetine bağlı ordu, salı günü ülkenin doğusundaki Ecdabya kentinde terör unsurlarına yönelik askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.
Ülkedeki en büyük petrol sahalarının yakınında yer alan Ecdabya, son zamanlarda ordu ve cami görevlilerini hedef alan suikast ve kaçırma eylemlerine sahne oluyor. Son iki haftadır kentteki bazı mevziler ise "IŞİD'e ait olduğu" iddia edilerek havadan bombalanıyor.
Libya, 34 İslam ülkesinin teröre karşı oluşturduğu koalisyonun içinde yer alıyor.