Libya Meclisi'nden "Ensaru'ş Şeria" kararı

Libya Meclisi'nden "Ensaru'ş Şeria" kararı

Libya'da çatışmalar devam ederken ülke meclisi Ensaru'ş Şeria ile "Fecr-i Libya Kuvvetleri"ne katılan grupları terör örgütü ilan etti

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde çıkan çatışmalarda 4 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı bildirildi.

 Libya ordusuna bağlı Saika Tugayları Sözcüsü Albay Milud ez-Zevi, Bingazi'de Saika Tugayları ve ordu ile Ensaru'ş Şeria örgütü destekli "Bingazi Devrimciler Şurası" birlikleri arasında çıkan çatışmada, 1'i Saika Tugayları'ndan 4 kişinin öldüğünü, 31 kişinin yaralandığını belirtti.

Çatışmaların aralıklarla devam ettiğini ifade eden Zevi, Saika Tugayları'ndan 1 kişinin dışında ölen ve yaralananların hangi taraftan olduğu hakkında bilgi vermedi.

ENSARU’Ş ŞERİA’YA KATILAN GRUPLAR TERÖRİST İLAN EDİLDİ

Libya Meclisi'nin, Ensaru'ş Şeria ile "Fecr-i Libya Kuvvetleri"ne katılan grupları terör örgütü ilan ettiği bildirildi.

Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, Meclis'in, Ensaru'ş Şeria örgütü ile Fecr-i Libya Kuvvetleri'ne katılan grupları ''devletin meşruiyetine savaş açan terör örgütleri'' olarak kabul ettiği belirtildi.

Libya ordusuna bağlı Merkez Kalkan Kuvvetleri sözcüsü Ahmed Hediyye, dün akşam Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci grupların, Uluslararası Trablus Havaalanı'nı tamamen ele geçirdiğini duyurmuştu.

Fecr-i Libya Kuvvetleri, geçen aydan bu yana, havaalanını kontrol altına alabilmek için Zintan merkezli el-Ka'ka ve es-Savaik grupları ile çatışıyordu.

Devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, güvenlik güçleri ve yanlısı milisler ile farklı silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. Bingazi kentinde Ensaru'ş Şeria örgütüne bağlı güçler ile orduya bağlı Saika Tugayları arasında temmuz ayından bu yana belli aralıklarla çatışmalar devam ediyor.