Libya bombardımanının arkasından BAE ve Mısır çıktı

Libya bombardımanının arkasından BAE ve Mısır çıktı

ABD'ye göre, Libya'daki isyancılara yönelik hava saldırısının arkasında BAE ve Mısır var

Libya'da Trablus havaalanı çevresinin hedef alındığı saldırıların Birleşik Arap Emirlikleri tarafından (BAE) Mısır'daki hava üslerinden düzenlendiği belirtildi. Mısır saldırıyla 'bağlantılı olduğu' iddiasını reddetti, BAE ise yorum yapmadı. Libya'da son bir aydır süren çatışmaların ardından isyancılar başkent Trablus'taki uluslararası havaalanını ele geçirmişti.

BBC'nin haberine göre ABD'li bir yetkili, hava saldırılarıyla ilgili ABD'ye danışılmadığını belirtti ve saldırıda 'ABD silahlarının kullanılmış olmasından endişe ettiklerini' söyledi. Bu silahların kullanılması, ABD'nin satış anlaşmasının da ihlali sayılıyor. Geçen hafta, tanımlanamayan savaş uçakları Trablus havaalanı için Libya güçleriyle çatışan isyancılara karşı iki hava saldırısı düzenlemişti.

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere de Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, Libya'ya 'dışarıdan müdahaleyi' kınadıklarını belirtip bu müdahalenin 'Libya'daki mevcut ayrılıkları derinleştirdiğini ve Libya'nın demokratik geçiş sürecini baltaladığını' ifade etti.

Libya'da polis ve ordu, milis gruplara kıyasla daha zayıf konumda