Liberman'dan İtiraf

Liberman'dan İtiraf

Siyonist Savunma Bakanı'ndan itiraf: Gazze'deki Büyük Dönüş Yürüyüşü stratejik bir silaha dönüştü

Siyonist rejimin Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Yediot Ahronot gazetesine verdiği bir röportajda, Hamas'ın Gazze ablukasını tamamen kaldırmak için mitinglere, esirlerin takasında ve kendi silahlarını bırakma konusunda anlaşmaya varmadan, devam etmekte kararlı olduklarını ve böyle bir şeyin imkansız olduğunu iddia etti.

Liberman, sözlerine şöyle devam etti: "Savaşa girmeden önce, tüm diğer seçenekleri kullanmamız gerekir, çünkü kendi askerlerimizi savaş meydanına gönderirsek, bunların bir kısmı evlerine geri dönmeyecektir."

Siyonist Savunma Bakanı: ''Aylar sonra istinat duvarı etrafındaki şiddet ve ateşli uçurtmaların fırlatılması ve tüm seçeneklerin kullanılması, Hamas'a mümkün olan en ciddi hasarı vermemiz gereken bir noktaya ulaştık."

Gazze Şeridindeki Filistinliler, 30 Mart Cuma günü kırk ikinci toprak günü yıldönümünde yıllık ve barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerini yapmaya başladılar. Bu yürüyüşte insanlar, BM Güvenlik Konseyi'nin 194 sayılı kararının 11. fıkrasının, Filistinli mültecilerin ana vatanlarına geri dönme haklarına atıfta bulunulduğu kararı vurgulamaya çalışıyorlar.

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin başlamasından bu yana 204'ten fazla Filistinli sivil, Siyonist silahlı kuvvetler tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu ve yaklaşık 20.000 kişi yaralandı.

 

 

Kaynak : Tesnim