Liberman Suriye Hakkında Konuştu

Liberman Suriye Hakkında Konuştu

İsrail Savunma Bakanı: Suriye'nin, İsrail'e yönelecek silahlarla doldurulmasına izin vermeyiz

Rusya'nın Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri vermesi ihtimalini değerlendiren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, kendilerine karşı devreye sokulması halinde S-300'leri yok edeceklerini söyledi.


Suriye'yi savaşın başladığı 2011 tarihinden beri sık sık vuran ve artık bu ülkedeki İran hedeflerine yönelen İsrail'den yeni bir tehdit geldi.


Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ''Bizim için önemli olan, Rusların Suriye'ye vermekte olduğu savunma silahlarının bize karşı kullanılmayacak olması. Eğer bize karşı kullanılırsa biz de onlara karşı eyleme geçeriz'' dedi.


İsrail'in 9 Nisan'da Suriye'nin Humus bölgesinde İranlıların konuşlandığı T-4 üssüne füze saldırısını, ABD, İngiltere, Fransa'nın 13 Nisan'ı 14 Nisan'a bağlayan gece Suriye hükümetine bağlı bir dizi üs ve tesise füze saldırıları takip etmişti. Ardından Rus gazetesi Kommersant, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Moskova'nın yakında Suriye'ye S-300 sevkiyatına başlayabileceğini gündeme getirdi.


Bu haberleri okuduğunu ve duyduğunu belirten Liberman ''Ama bunların gerçeklikte bir temeli yok. Bir şey net olmalı: Uçaklarımıza ateş eden olursa onları yok ederiz'' vurgusu yaptı.


'SORUN RUSYA DEĞİL, İRAN'


İsrail'in Suriye'nin içişlerine karışmadığını ama diğer yandan İran'ın Suriye'yi İsrail'e yöneltilecek ileri silah sistemleriyle doldurmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Liberman, Suriye'de sorunun Rusya değil, İran olduğunu savundu. Suriye'de halihazırda konuşlu Rus hava savunma sistemlerinin İsrail'e karşı kullanılmadığını söyleyerek şöyle devam etti:


'RUSLARLA AÇIK HATTIMIZ VAR'


''Ruslarla açık hattımız var, hakikaten konuşuyoruz, bazen zorlu bir konuşma oluyor, ama sonuçta açık. Ruslarla uzun yıllardır sürekli koordinasyon halindeyiz ve bu sayede ihtilaftan kaçınıyoruz.''


İsrail Savunma Bakanı ''Bize karşı harekete geçenler sadece Suriyeliler. Suriye sistemleri bize karşı eyleme geçerse onları yok ederiz'' diye ekledi.


 


Kaynak : Sputnik