Liberman, John Kerry ile görüştü

Liberman, John Kerry ile görüştü

Liberman, John Kerry ile görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın ABD Dışişleri  Bakanı John Kerry'yi arayarak "İsrail, Türkiye ile gerginliği tırmandırmak  istemiyor" dediği bildirildi.
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada,  İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Kerry'yi telefonla arayarak önceki  gece yaptı görüşmede John Kerry'e ABD'nin İsrail'e Birleşmiş Miletler Genel  Kurulu'nda önceki gün yapılan oturumda İsrail karşıtı bağlayıcı kararın  önlenmesine karşı verdiği kesin destekten dolayı teşekkür ettiği bildirildi.
 
Liberman'ın görüşme sırasında ayrıca Türkiye konusuna da değinerek,  "İsrail, Türkiye ile gerginliği tırmandırmak istemiyor. İsrail şuana kadar  Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e karşı suçlamalarına ve sert beyanatlarına cevap  vermekten kaçındı. Umarım gelecek hafta sonu yapılacak seçimlerden sonra bu  saldırılar sona erer. Eğer ermezse İsrail cevap verecek" dediği ifade edildi.
 
 
İsrail ve Türkiye arasında Mavi Marmara sonrası kopan ilişkiler, ABD  Başkanı Obama'nın geçen yıl İsrail'e yaptığı gezi sırasında, İsrail Başbakanı  Netanyahu'nun, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak özür dilemesi ile  ilişkilerin normalleşmesi yönünde başlatılan görüşmeler, İsrail'in Gazze üzerinde  yaptığı ablukayı kaldırma şartına karşı çıkması nedeniyle yeniden çıkmaza  girmişti.