Liberman: Hamas’a Para ve Yakıt Göndermeye Mecbur Kaldık

Liberman: Hamas’a Para ve Yakıt Göndermeye Mecbur Kaldık

Filistin direnişinin İsrail’e büyük bir baskı uyguladığını itiraf eden Liberman: Dönüş Yürüyüşü Bizi Hamas’a Para ve Yakıt Göndermeye Mecbur Etti..

İşgal rejimi eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas’ın Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleriyle İsrail’e büyük bir baskı uyguladığını söyledi.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi, Herzliya’daki Terörle Mücadele Enstitüsü’nün dün akşamki konferansında konuşan Liberman’ın “Onlara para ve yakıt göndermek zorunda kaldık” dediğini aktardı.

Mücadeleyi kaybettiklerine ve ahmak durumuna düştüklerine işaret eden Liberman, “30 Mart’a kadar onlara para ve yakıt göndermeyi düşünmüyorduk. Bize çok büyük baskı uyguladılar” dedi.

Hamas’ın ekonomik yarar sağladığını ve Gazze Şeridi’ne havale edilen paranın harekete duyulan sempatiyi artırdığını kaydeden Liberman, bunun kendileri için bir felaket olduğunu ifade etti.

Liberman, işgal ordusu komandolarının Gazze Şeridi’nin güneyine sızarak altı mücahidi şehit etmesi üzerine Filistin direnişinin sarsıcı misillemesinin ardından geçen ay ortalarında istifa etmiş ve partisi de koalisyondan çekilmişti.

Filistinliler, 30 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında barışçıl gösteriler yapıyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyor.

 

fiem