"Liberman Erkekse Gazze'ye Saldırısın"

"Liberman Erkekse Gazze'ye Saldırısın"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden siyasi büro üyesi Mahmud Zahhar,

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden siyasi büro üyesi Mahmud Zahhar, siyonist işgal rejimi savaş bakanı adayı Avigdor Lieberman'ın Hamas liderlerine suikast ve Gazze'nin işgal edilmesi tehditlerinin, partizan medya pazarlamasından başka bir şey olmadığını ifade etti.
 
Cuma namazının ardından Filistin basınına konuşan Zahhar: "Lieberman erkekse bölgeye (Gazze'ye) yaklaşsın, Gazze istediği zaman onu avlayabilir" ifadelerini kullandı. 
 
Zahhar sözlerine şöyle devam etti: "Eğer Lieberman askerleri olmadan yeni bir düsturla gelecekse buyursun gelsin ama o korkak buna cesaret edemez". Zahar ayrıca Lieberman'a İsrailli Joseph Şabira'nın son Gazze savaşı hakkında yayımladığı raporu okuması çağrısında bulundu. Şabira raporunda İsrail'in neden Gazze'ye ölmek için asker gönderdiği konusunu eleştirmişti.
 
Aşırı siyonist Liberman, daha önce Gazze konusunda Moşe Yaalon ve Netanyahu'ya yüklenerek sorumluluk almaktan kaçtıklarını ve Gazze'ye müdahale edilmesi gerektiğini belirtmişti.
 
Lieberman Netanyahu hükümetinin gerekli kararları alma ve İsrail'in güvenliğini sağlama noktasında yetersiz kaldığını da söylemişti. 
 
Yeni savunma (savaş) bakanı olması beklenen siyonist Lieberman, Gazze'ye saldırı düzenlenmesi, Hamas liderlerinin öldürülmesi gerektiği ve Filistinli esirlerin de idam edilmesi gerektiği yönünde açıklamalar yapmıştı.