Liberman: 3 Temel  Sorunuz Var İran ,İran,İran

Liberman: 3 Temel Sorunuz Var İran ,İran,İran

Siyonist Rejim Savunma Bakanı, İran’ın Tel Aviv’in temel sorunu olduğunu belirterek, Suudi Veliaht Prensini İran karşıtı duruşundan dolayı takdir etti.

Siyonist Rejim Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İran’ı İsrail’i kuşatmaya almaya çalışmakla suçladı ve Tel Aviv’in İran’ın Suriye’yi askeri bir üsse dönüştürmesine izin vermeyeceğini söyledi.


Jerusalem Post Gazetesine konuşan Liberman şu ifadelerde bulundu: 


“Geçmişte meslektaşlarımdan birinin de dediği gibi, üç sorunumuz var ve bunlar; İran, İran ve İran’dır. Birinci İran, bölgemizde istikrarsızlık yaratmaya çalışan bir ülkedir. Burada, İsrail ile sınırlı değil. Yemen'deki, Lübnan’daki, Irak’taki, Suriye’deki faaliyetlerini görüyorsunuz.


Amerika Dışişleri Bakanlığının terörizme destek konusundaki yıllık raporunu gördünüz, orada İran’ın terörizmin en büyük destekçisi olduğu söyleniyor. İran kesinlikle onların destekçisidir ve İsrail'in çevresinde vekâlet kuvvetleri yaratmaya çalışmaktadır. Hizbullah'ımız var, İslami Cihad'ımız var, Hamas'ımız var. Bunların hiçbiri İran’ın desteği olmadan, hatta bir hafta bile ayakta kalamaz.


İran’ın İsrail’e karşı faaliyetleri Nükleer Anlaşmadan sonra daha da arttı. İran Suriye’yi İsrail’e karşı askeri bir üs haline getirmeye çalışıyor.’


Avigdor Liberman, “Onlar bizimle savaşmak mı istiyor?” şeklinde sorulan bir soruya şöyle yanıt verdi: ‘Onlar sağlam adımlar attılar ama biz bu konuda onlara izin vermeyeceğiz. Her ne pahasına olursa olsun, İran’ın Suriye topraklarında İsrail’e karşı bir üs kurmasına engel olacağız.’


Siyonist Rejim Savunma Bakanı aynı zamanda Rusya'nın S-300 savunma sistemini Suriye'ye verme kararı ve Tel Aviv'in olası tepkisinin ne olacağı hakkında sorulan soru üzerine şunları söyledi : ‘Bir kez daha duruşumuz hakkında şunu söylüyorum, biz Suriye’nin tamamında eylemlerimizdeki özgürlüğümü koruyacağız. Biz Ruslara saldırılmanın ya da hatta Suriye’nin iç meselelerine müdahalede bulunmanın peşinde değiliz ama eğer füze fırlatarak İsrail’e ya da bir havaalanımıza saldırıda bulunma ihtimali olduğunu düşünen biri varsa, hiç şüphesiz biz de buna güçlü bir şekilde karşılık veririz.’


Avigdor Liberman, üç gün önce Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile gerçekleştirdiği görüşmede Amerika’nın Nükleer Anlaşma konusunda ne gibi bir karar alması gerektiği yönündeki  soru üzerine de şunları söyledi: “Şunu söylemeliyim ki, bu konu bizimle ilgili değil ve bu konuda karar alacak olan Amerika’dır ve bizden de danışmanlık yapmamızı istememişlerdir. Biz sadece kendi duruşumuz hakkında konuşabiliriz. Biz bu anlaşmanın çok kötü bir anlaşma olduğunu düşünüyoruz. Bu büyük bir hatadır. Bize göre bu anlaşma için hiçbir neden yoktur ve eğer bu anlaşmayı iptal etmek isteyen olursa biz onu sonuna kadar destekleriz.”


Liberman İran’ı suçlayarak, Amerika’nın Nükleer Anlaşmadan çekileceğini açıklaması halinde, bunun İran ekonomisine ve Tahran’ın bölgedeki faaliyetlerine zarar vereceğini söyledi.


Liberman, Tel Aviv’in bugün bütün alanlarda Amerika’nın mevcut hükümeti ile yakın ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkinin inanılmaz derecede güçlendiğini ifade etti.


Gazetecilerin Liberman’dan İsrail’in bölgedeki Arap ülkeleri ile gizli ilişkisini açıklamasını istemesi üzerine Liberman gülerek şöyle konuştu: “Gerçekten de benim bu soruya cevap vereceğimi mi düşünüyorsunuz? Biliyor musunuz, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman Washington’a gerçekleştirdiği son ziyarette İsrail hakkında konuşmadı. O sadece bir konu hakkında konuştu o da İran’dı. Bugün Arap dünyasının onların asıl düşmanının Siyonizm, İsrail ya da Yahudilik değil, İran ve radikalizm olduğunu anladığını düşünüyorum. Ortak bir düşmanımız olduğu çok açıktır ve artık bizim düşman olmadığımız, aksine çözüm yolu olduğumuzu anlaşılmıştır. Bu esasa dayalı olarak yeni bir iş birliği oluşturulabileceğini düşünüyorum. Biz Hindistan uçaklarının Arabistan üzerinden doğrudan İsrail’e uçmasına şahit oluyoruz. Tam anlamıyla İsrail’i resmi olarak tanıyan Bin Salman’ın duruşuna şahit oluyoruz.”


Öte yandan, Liberman bu açıklamalarda bulunurken, Siyonist Rejim televizyon kanallarından Kanal 10’da Pazar günü Suudi Veliaht Prensinin Amerika’daki Yahudi teşkilatları liderleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ı eleştirdiğini ve Bin Salman’ın da aynı Siyonist Rejim Başbakanı Netanyahu gibi, Abbas’ı uzlaşı sürecinin başarısız olmasının sorumlusu olarak gördüğünü açıkladı.