Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Leş kargası HDP

Katilsin HDP. DAEŞ kadar cani ve ahlaksızsın HDP. Elini ovuşturuyorsun ama umduğunu bulamayacak, kaybettiğin halk desteğini yeniden yerine koyamayacaksın. Onun verdiği sancı içinde de nereye saldıracağını bilemez kuduz köpek misali ısırıyorsun ancak. Leş yiyen akbabalar gibi insanların acıları, parçalanmış bedenleri üzerinden siyaset yapmaya, ortalığı germeye “kalkışınca” aldın cevabını HDP. Tıpkı geçenlerde öldürdüğün insanların cenaze evine gittiğinde kovulduğun zamanki gibi, HDP. HDP eşittir terörist, PKK eşittir terörist, DAEŞ eşittir terörist FETÖ.

15 Temmuz’daki tavrından iyice tiynetini gösterdin bu millete HDP. Şimdi de silahını millete çevirdin can alıyorsun HDP! Tıpkı DAEŞ gibi. Farkındaysan PKK demiyorum HDP diye sana sesleniyorum. PKK bizim muhatabımız değil çünkü HDP. Siyasi arenada var olmak isteyen sendin, silahlar susacak da adam gibi siyaset yapacaktın HDP, ama na-mertçe sözünden döndün HDP. Baydemir’in çıktı, Meclis kürsüsünden tehditler savurdu HDP. Eşkıyalıkla, katillikle, canilikle siyaset yapmanın arasına mesafe koyamayan HDP. Ne oldum delisi olmuş HDP. Dağdan kürsüye indin de adam olamadın HDP. Silahınla indin şimdi köy kent her yeri kana buluyorsun DAEŞ’le el ele HDP. FETÖ’cü de HDP. Ondandır 15 Temmuz’da gıkın çıkmadı, ah bi oluverseydi de muradına erseydin HDP, değil mi... Değil! Rabbim zalimlere fırsat vermedi HDP, DAEŞ ve FETÖ. FETÖ’cü komutan DAEŞ’e dokunmazken PKK’ya geçit verdi HDP. Kötüler kötüler içindir hiç şüphesiz. Gayzınızda yok olup gideceksiniz eninde sonunda ezcümle.

İsrail’den ne beklenirdi zaten

Hükümetin İsrail ile one minute’den bugüne uzanan kavgalı süreci sonlandırma atağı bazı çevreleri rahatsız etmiş durumda. Müslümanları kastetmiyorum, onlar dini perspektiften bakarken dinin dışındaki faktörlerin varlığını göz önüne almıyor olabilirler. Bu şu anlama geliyor, reel politikte, uluslararası ilişkiler düzeyinde ebedi ve ezeli dostluk ve düşmanlıklar olmaz, olamaz. Ülkeler arasında çıkar ilişkileri bağlamında akışkan karşılıklı alışverişler zinciri vardır. Bu bağlamda Müslümanların eleştirisi yerinde bir eleştiridir, bu adamlara güvenilir mi, doğru güvenilmez, zaten mecliste geçen antlaşmanın hemen akabinde Gazze’ye düşen bombalar tam da bunu gösteriyor. Ancak benim dikkat çekmek istediğim bir başka grup. Erdoğan ve Ak Parti alerjili kesim, zamanında İsrail’e one minute diyen Erdoğan’ı ilişkileri bozmakla suçlarken veya bunun bir show’dan ibaret olduğunu söyleyerek erişemediği ete murdar diyen kıskanç kişiliklerine ket vuramazken de acımasızca eleştiriyorlardı. Şimdi de. İsrail gibi bir ülkeyi dize getiren, ayağına çelme takan FETÖ’sünden tutun da Ergenekonuna kadar içte ve dışta bir dizi düşmanı olan ve iktidara geldiği günden beri elektronik darbeyi saymazsak, kalkışma üstüne kalkışma atlatan, buna rağmen büyüyen bir ekonomiyi sabitlemeyi başaran, borç bitiren, IMF’yi borçlandıran bir iktidar, evet İsrail gibi kendini yenilmezlik timsali gören bir azgın devleti dizlerinin üstüne çöktürmüşken, neyin eleştirisini yapıyorsunuz. Siz bu adamları ağızlarıyla kuş tutsalar da istemeyeceksiniz, hal böyleyken derdiniz nedir?

yeniakit

Bu yazı toplam 677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar