Lavrov: Yunanistan'a Yardım Edebiliriz

Lavrov: Yunanistan'a Yardım Edebiliriz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Yunanistan'a yardım edebileceklerini duyurdu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Yunanistan’dan herhangi bir ekonomik yardım talebi gelirse bunu düşünürüz” diye konuştu. Yunan makamları dün AB dışında Rusya, Çin ve ABD ’den de yardım isteyebileceklerini ifade etmişti. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Rusya’nın Yunanistan’a yardım yapması bölgedeki ekonomik ve siyasi dengeleri ciddi bir biçimde değiştirebilir. 

'BORÇ ÖDENEMİYORSA SAÇ TIRAŞINA GİDİLİR'

Öte yandan, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, ülkesinin borçlarını kısa vadede ödemesinin mümkün olmadığını, dolayısıyla bir kısmının silinmesi demek olan "saç tıraşı" uygulanması ya da yeniden yapılandırılma gerektiğini söyledi. Varoufakis Alman Stern dergisiyle yaptığı söyleşide "Bir borç eğer artık ödenemeyecek durumdaysa, o zaman saç tıraşına gidilir" dedi. Söyleşinin metni, derginin yayımlanmasından önce açıklandı. Varoufakis, "Önemli olan Yunanistan'ın borçlarının kısa zamanda ödenmeyecek olmasıdır" dedi.

Yunanistan'ın radikal solcu Başbakanı Alexis Tsipras Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada, süresi dolmak üzere olan uluslararası kurtarma programının yenilenmesi için yapılan baskılara, "ne kadar çok olursa olsun" boyun eğmeyeceklerini söyledi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, "Madem Yunanistan yeni bir program istemiyor, o halde mesele yok" demişti.