Lavrov: Müzakerelerin Sonucu Cesaret Verici

Lavrov: Müzakerelerin Sonucu Cesaret Verici

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer müzakerelerde dün uzlaşmaya varılması ile ilgili açıklamasında, "İran ile müzakere sonuçları cesaret vericidir" dedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde uzlaşmaya varılmasını "cesaret verici" olarak değerlendirdi.
Bağımsız Devlet Topluluğu üye ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer müzakerelerde dün uzlaşmaya varılması ile ilgili açıklamasında, "İran ile müzakere sonuçları cesaret vericidir" dedi.
Artık anlaşmanın kilit bileşenlerinin eyleme dökülmesi gerektiğini belirten Lavrov, anlaşmanın "nükleer enerji alanındaki araştırma, deneme ve zenginleştirme gibi önemli konularda çözümü öngören siyasi bir çerçeve oluşturduğunu" söyledi.
Lavrov, İran ile müzakere sonucunun Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun denetimi altında şeffaflık içinde kontrol edilmesi gerektiğine işaret ederek, "İşte o zaman buna yanıt olarak İran'a karşı yaptırımlar kaldırılır" ifadesini kullandı.
"Tüm bunlar müzakere sonucundaki anahtar bileşenleri oluşturuyor. Bunların pratik hayata dökülmesi gerekiyor" diyen Lavrov, İran'ın ne yaptığını ve yaptırımların 30 Haziran'a kadar ne şekilde kalkacağını gösteren taslak çalışmanın uzmanların çabalarıyla ayrıntılı bir şekilde hazırlamanın önemli olduğunu vurguladı.